expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 29 Jun 2011

TuToRiAl [8] : LetAk FoRmSpRInG dEKAt BlOG..!

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
jawab okey salam aku tu..^^ he3..kalau tak jawab dosa pula..^^ okey..! dalam sehari ni, aku dah buat 3 tutorial..[bapak tamak ko..! ha3..] aku buat pun sebab ada orang request tau..! bukan aku maen sedap je buat..^^ he3..okey..! CIK HIDAYAH kita ni, mintak aku ajar macam mana nak letak formspring dekat blog..

ha3..aku rasa ni antara tutorial aku yang paling ringkas..ha3.. :P okey..! jom mula belajar jom..^^

1. pergi LOGIN akaun FORMSPRING korang..

2. klik SETTING..

3. klik pada WIDGET..

4. korang edit lah saiz dan apa-apa yang korang suka dan perlu..^^

5. lepas tu, sila COPY CODE yang ada pada EMBED WIDGET..

6. kemudian LOGIN pula akaun BLOGGER korang..

7. pergi ke DASHBOARD > DESIGN >

8. ADD a GADGET > HTML/Java Script > PASTE kan CODE yang dah di COPY tadi..

9. kemudian sila SAVE ye murid-murid..^^ siap..!

kan senang kan..^^ selamat mencuba dan berjaya k..^^ semoga dapat straight A nanti..he3.. :P k..salam..~

p/s : tweeter..? hurm..aku tengah cuba buat ni..he3..

4 ulasan:

Diya Azmi berkata...

yeayyy..trimas2..hihi da buat dahh..tp len mcm je..nt nak edit balik..:) mekaseh ehh

aremieroul berkata...

^^ my pleasure..^^

~NuR aFiNi ~ berkata...

abg aremieroul.time kaseh memanyak...2hari..1 malam crik mende alah nih...anyway..nice toturial..n don't forget to follow y blog k..hihi<<amek kesempatan.=)


http://www.finydollysite.blogspot.com

NURULSYAZWANI BINTI ROSLI berkata...

Thanks awk!! jadi laa!