expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 29 Jun 2011

TuTORiAl [7] : lEtAk gaMbAr PaDa bAcKgrOuNd bLocKQuOtE..!

jawab ye semua..^^ tak jawab korang juga yang berdosa..he3..okey..! tutorial ni merupakan sambungan kepada tutorial yang sebelum ni..^^ kalau nak tengok yang sebelum ni, sila KLIK sini..^^ jom mulakan jom..

1. pergi ke DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML

2. dengan menggunakan fungsi Ctrl+F cari CODE di bawah ni..

post blockquote {
3. bila korang dah jumpa CODE atas tu, nanti dekat bawah nya ada CODE ni pula..
background: url( URL BACKGROUND );     border-top: 1px dashed #FF0080;     border-left: 1px dashed #FF0080;     border-right: 1px dashed #FF0080;     border-bottom: 1px dashed #FF0080;
4. jumpa tak..? kalau jumpa, sila gantikan code URL BACKGROUND tersebut dengan URL gambar korang..

5. PREVIEW > SAVE dah siap..^^ he3..

p/s : ini ada beberapa contoh gambar yang boleh korang guna..^^

http://dl9.glitter-graphics.net/pub/1062/1062499y9n7hd5wy9.png

http://dl7.glitter-graphics.net/pub/2730/2730267baqumpdcd2.gif

http://dl2.glitter-graphics.net/pub/915/915132gu2cewfq0i.gif

http://sl.glitter-graphics.net/pub/658/658634cdu9wz29u9.gif

http://sl.glitter-graphics.net/pub/552/552091ziumvhzbvn.jpg

http://sl.glitter-graphics.net/pub/264/264393ps0ft3rzze.gif

http://sl.glitter-graphics.net/pub/2734/2734521issu0wenru.png
p/s : ^^ comel-comel betul gambar2 ni kan..he3..


7 ulasan:

MSfaten berkata...

ouh..k2 tengs..neway, kat mne tempat ley crik gamba yg chantek2 ??
hehe..byk la demandnye..
cowyyy.

MSfaten berkata...

wk, tade pon code ni kt edit html sye..

background: url( URL BACKGROUND ); border-top: 1px dashed #FF0080; border-left: 1px dashed #FF0080; border-right: 1px dashed #FF0080; border-bottom: 1px dashed #FF0080;

aremieroul berkata...

x dew ea..? wait2..^^

aremieroul berkata...

@MS faten : kalau awak ikut TUTORIAL no [6] saya mesti ad..^^ he3.. kalau x ada jugak, awak try search ]]></b:skin

MSfaten berkata...

hehehe..dah boleh wk.
tengss~

ShalleyanNa berkata...

thanks,,membantu sy,,

Rafidah Ramle berkata...

nice blog i like... ^_^..
cemburu nye heheh..