expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 27 Julai 2011

teRima KaSiH sEbAb HaCk MiRuL..!

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
salam..jawab ye salam mirul..tak jawab dosa..jawab dapat pahala..  :)  okey..! tadi merupakan pengalaman baru dalam hidup mirul ni..bukan semua orang dapat rasa tau..hu3..dan sejujurnya pengalaman macam ni memang tak akan dapat mirul lupakan sampai bila-bila..[kalah pengalaman zaman sekolah mirul dulu ..hu3..]

semalam FACEBOOK dan BLOG mirul ni di hack oleh group hacker apa entah..hurm..memang terkejut juga lah sebab tak pasal-pasal mirul yang kena hack..kalau betul nak hack, pergi lah hack retis ke apa ke..ni tak, mirul juga yang kena..hurm..kalau setakat hack tak apa lah juga, tapi siap jatuhkan maruah mirul lagi..ALLAH je lah yang tahu betapa malu dan sedihnya mirul tadi..hurm..tapi apa-apa pun, mirul redha je..dan mirul dah maafkan mereka-mereka yang terlibat..sebab mirul tak mahu lah nak gaduh-gaduh dengan dowang tu semua..
terima kasih kepada : abg hafiz, azmira amran, buzli, cik tyee, dan kawan-kawan yang lain atas sokongan..
masa suasana tegang tadi, ramai juga lah yang memberi sokongan dekat mirul..ada yang post dekat wall, ada yang inbox dan ada juga yang mesej mirul..terima kasih semua yang beri mirul semangat..dan ada juga yang datang membantu nak hack balik..hu3..tapi dalam keadaan yang macam tu, mirul hanya pasrah dan redha je dengan apa yang akan berlaku..maklumlah, mirul ni bukan lah pakar dalam selok belok dunia maya ni..cuma tahu sikit-sikit je..tu pun tak da lah pakar sampai reti hack-hack orang..hu3..

apa-apa pun kalau lah misalan nya FACEBOOK atau BLOG anda di hack oleh mana-mana pihak, jangan panik sangat..cuba dulu tekan mana-mana link yang ada dekat situ untuk tukar password atau apa-apa yang boleh membantu..kalau susah, report je..insyaALLAH kalau betul kita di hack, password tu akan diubah balik dan kita akan dapat balik apa yang kita miliki tu..hu3..yang penting kita REDHA okey..  :)
lepas ni insyaALLAH mirul akan lebih berhati-hati kalau nak follow dan tinggalkan jejak dekat mana-mana shoutbox..takut orang salah faham dan hack mirul lagi..yelah kan, mana kita dapat tahu niat seseorang tu..kalau betul dia hack mirul sebab niat yang betul mirul tak kisah..asalkan jangan jatuhkan maruah orang..hurm..harap-harap hacker tu tak akan hack mirul lagi..okey lah..salam..~

p/s : terima kasih sebab dah jatuhkan maruah saya..  :)

30 ulasan:

mr_right berkata...

serius, agak takot mende2 camnii.
ape la nak jadi ngan dunia sekarang.

eh2. femes sebentar.
#pengsan

lynda salim berkata...

sabar okay .

officially19 berkata...

sabar ye mirul..hati2 lepas ni..ina pun tak nak dah letak banner merata-rata kat tempat iklan free 5 jam tu.takut salah tempat.pape pun,mirul chill k.

kotak bulat berkata...

lah.. cian btul.. em.nsib baik da ok..

Ahmad Haziq Azlan berkata...

haha
selamat...
jangan buat yg dia cakap tu sudah...
selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak

Janatul Ashikin berkata...

hurm...sabar je la mierul....sumer tu mengajar kiter erti kesabaran...
walahweyhhhh...macam ustzh...wiiiii

K.Zhariff berkata...

alhamdulillah, ko dpt balik blog ni. :D

aremieroul berkata...

mr.right : hu3..tau x pew..saya pun yang dah terkena ni memang rasa takut sngat2..hurm..btw, memang retis kan..he3..

aremieroul berkata...

lynda : hu3..insyaALLAH.. :)

aremieroul berkata...

ina : hu3..tau x pew..rasa macam menyesal jerk..tapi benda dah jadi, nak buat macam mana kan..hurm..

aremieroul berkata...

KB ?:? hu3..tau x pew..tapi nak dapatkan tu memg susah..huk3..

aremieroul berkata...

ahmad haziq : hu3..tau lah.. = ="

aremieroul berkata...

janatul asyikin : hu3..tau x pew..apa-apa pun memang menguji betul2 lah..hu3..

aremieroul berkata...

k.zhariff : hu3..alhamdulillah..:D

eja berkata...

hmm..ape motif diorg yer??

Goblogz berkata...

buat password susah2 skit pasni

cik Dil berkata...

chill ok..

Terbang Bersamaku berkata...

sabar & kuatkan semangat utk teruskan blogging k...

aremieroul berkata...

eja : tak tahu lah..malas nak pikir dah..hu3..

aremieroul berkata...

goblogz : susah..? ntah lah..hari tu punya password pun susah sebenarnya..hurm..

aremieroul berkata...

cik dil /; hu3..ok2.. :)

aremieroul berkata...

terbang : hurm..insyaALLAH.. :)

Azreen Amran berkata...

congrats mirul..tumpang gmbira..alhamdulillah!

C i k P i p i T e m b a m berkata...

Ehh yeke . patutlah xnmpak mirul kat fb . siannyee . xpelah . sabar jela .

aremieroul berkata...

azreen amran : hu3..thnks.. :)

aremieroul berkata...

cikpipitembam : hu3..tau x pew..tapi alhamdulillah, dah dapat balik.. XD

Noorul Amera Adnan berkata...

sabar byk2 ye mirul :) meh singgah tengok #ST saya : kejahatan

myezatul aQma berkata...

sabar la

Kuchiki EnnaMoon berkata...

bodoh la org yg buat keja tu.. tak dak keja lain ka? uuuhhh!!! takowtnya!!!

Noobster HexorCrew berkata...

Assalamualaikum,
aku hack bkn ade sebab ape2,
aku just nak bagi peringatan,
jangan ikut suke masok mana2 website k,
skunk ni,aku dpt id ko pun dr website2 gay yg dlm pemerhatian.
kitorang ingin mencegah gay,
tapi aku x tau la,knapa la id ko ade jugak,
kemungkinan besar ko masok laman tersebut,
aku xnak ar sebut ek..ok la,,
ni peringatan skali lagi,,
take good care of your site k..
salam kenal from noobster

selamat berpuasa ^^