expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Selasa, 5 Julai 2011

LaGu aHmAd oLeH aRRORa SAlWa hArAm..!

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
jawab ye semua..^^ kalau tak jawab dosa besar tau..^^ he3..kalau jawab sayang ALLAH..^^ okey..! bagi sesiapa yang masih belum undi mirul, boleh KLIK SINI..tolong orang yang sedang memerlukan itu kan satu ibadah..^^ he3..tetapi niat nya perlu lah ikhlas..^^

okey..! pernah dengar lagu AHMAD tak..? ala, lagu yang sedang meningkat naik tu..^^ hu3.. sedap kan..? tapi baru-baru ni, mirul ada terbaca dekat satu blog ni..[tak perlu nak mention kan..? he3..] dia cakap lah yang lagu ni sepatutnya tak boleh lah nak di mainkan lagi..sebab apa..? sebab..huk3..hurm.......sebab nama AHMAD ni sebenarnya nama panggilan untuk nabi junjungan kita, NABI MUHAMMAD s.a.w..hurm..

p/s : ini diambil dari YOUTUBE..komen lagu AHMAD ni..hu3..

okey..! mirul memang tahu AHMAD ni juga merupakan nama NABI MUHAMMAD s.a.w..tapi tak bermakna lagu ini tak boleh nak dimainkan..sebab apa..sebab mungkin penulis lirik ni secara kebetulan menulis lirik dan nama AHMAD ni sesuai untuk melodi nya..memang lah kita tak nak nama nabi junjungan kita ni dipermainkan..tetapi selagi nama tersebut tidak dihina dan dicaci, maka bagi mirul ia okey je..^^

p/s : inilah dia arrora salwa nya..hu3..boleh tahan juga..^^

dan kalau korang lihat kepada lirik nya, memang ada baur-baur yang menunjukkan sifat nabi kita..dan memang lirik nya amat dalam dan bermakna..dan dari apa yang dilihat, tiada satu istilah pun yang digunakan untuk menghina nabi kita..kan..cuma mungkin sebutan " ah ah ahmad " dalam lagu ni je yang agak mengelirukan mirul..hu3..

tapi ini hanya lah pendapat mirul sahaja..^^ kalau mirul ni ada salah dan silap dalam apa yang mirul tulis, sila lah tegur ye.. apa-apa pun arrora salwa ni penyanyi baru..^^ dan single pertama nya ni nampak nya dah semakin popular..semoga lepas ni dia tak akan timbulkan sebarang kontreversi lagi lah ye..he3..jom layan lagu AHMAD ni..^^ amati sekali lirik nya okey..^^ he3..


p/s : dulu arrora salwa ni polis tau..^^ semata-mata nak jadi artis dia sanggup berhenti..hu3..

11 ulasan:

Ahmad Haziq Azlan berkata...

suka lagu ni....sebab nama i ahmad~~~

نور عملينا زهافيرح berkata...

bes lgu ny :)

aremieroul berkata...

@ahmad : he3..mmg suka ye ahmad. :)

@amalina : he3..betul3..^^

Zulqarnain Musa berkata...

bestla jgk lgu nii..org yg kecoh alam tu..nk publiciti murahan kot.....

yasmine danny berkata...

haha,,, LaGu Nie bYk jek oRg SaLaH FahaM~~

shafinaz sani berkata...

ooo macam macam org kan. suke buat spekulasi. haha. tapi lagu ni agak sweet even ada geli sikit dengar. hahaha ;p

EiZaRaZiErYa berkata...

best lah lagu nie~ suara dia p0n sedap jugak k0t..ehehe

zeeck berkata...

kalau xleh main kan jgan letak player kat situ XD

aremieroul berkata...

he3..btul3..^^ sokong semua..^^ he3..

Jimmy Azimin Ali berkata...

lagu nie best...tp sthu den lor...
lagu nie nk d wat lgu tema ahmad albob yg pny...

Tanpa Nama berkata...

best lagu ne.. seksi gtuu.. :)