expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sabtu, 23 Julai 2011

KaRiPaP-kAriPa cIntA [NoVeL Ke FilEM] ..!

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
jawab ye salam mirul ni.. :)  tak jawab dosa tau..kalau jawab dapat pahala.. okey..! korang ni jenis yang suka baca novel tak..? kalau jenis yang suka baca novel, mesti pernah dengar novel Karipap-Karipap Cinta kan..? ala, novel yang laris jualan nya tu lah..he3..

katanya novel ni seronok sebab banyak babak-babak yang menarik dan kelakar..maklumlah,
dalam novel ni semua idea boleh jadi kenyataan..walau sepelik mana pun idea tu, selagi nama nya novel, semua benda logik..ha3..

okey..! sebenarnya apa yang mirul nak sampaikan ialah novel ni akan diadaptasi menjadi sebuah filem.. :)
jadi, bagi mereka-mereka yang dah baca novel pasti tak sabar kan nak tunggu cerita ni ditayangkan di pawagam..
ni versi novel..


SINOPSIS :

Filem bergenre romantik komedi ini mengisahkan Ali (Gambit Saifullah) yang bekerja di syarikat penerbitan majalah jatuh hati pada Sarah (Melia Aimellia) rakan sekerja teman serumahnya. Cuba untuk memikat Sarah, niat Ali sedikit terbantut apabila rakan serumahnya memberitahu Sarah merupakan pelajar terbaik lepasan Universiti Al-Azhar dan familinya juga bercadang untuk menjodohkan Sarah dengan seorang ustaz. 

Ali kemudiannya terpaksa menipu Sarah dan familinya dengan mengaku dirinya juga bekas 
graduan Al-Azhar demi cintanya pada Sarah. Ali juga sanggup berkorban dengan memecah masuk rumah dan pejabat bosnya sendiri dibantu oleh tiga rakan karibnya untuk merampas kembali dokumen yang diambil oleh bosnya dalam misi menjatuhkan maruah ayah Sarah. Namun, keadaan menjadi semakin tegang apabila tembelang Ali menipu Sarah akhirnya terbongkar. Hanya kuih karipap menjadi harapan terakhir Ali untuk kembali memenangi hati Sarah.

TRAILER : 


macam seronok je kan cerita ni..he3..tapi sejujurnya, mirul macam dah tak semangat nak tonton cerita ni sebab heroinnya..bukan sebab dia tak popular, tapi watak nya seperti diubah dari novel asal..
dalam novel asal, dia ialah graduan terbaik Universiti Al-Azhar, tapi dalam filem tidak bertudung..
hu3..kalau setakat nak tutup-tutup rambut tu baik tak payah pakai je..buat sakit mata je kan..

hurm..entah apa-apa je...apa-apa pun, jangan menilai sesuatu dari luaran sahaja okey..! walaupun nampak pasti akan ada kekurangan, tapi apa salahnya kalau kita tonton dulu, kemudian baru beri komen.. :)
 mirul pun nak tonton sebab mirul pernah baca novel ni..seronok..! dan harap-harap lah filem nya pun begitu..salam..~

p/s : ramai yang dah mula hentam heroinnya..~

13 ulasan:

mardhiah yusof berkata...

erk. beginikah wanita lulusan al-azhar?
ya, mungkin kat sana dia ambik course medic kut, econ ke, pharmacist ke. engine ke. dan for sure bukan usuludddinn atau bidang agama yang lain =.='

Hafizi Sakan berkata...

jalan2..bace jap..n follow blog nieh!!.....(http://kitamengonsi.blogspot.com/..moh singgah n follow!..hehe)

ROSNAJIHAH berkata...

salam singgah dan follow..mcam nak tengok jer citer nih

aremieroul berkata...

mardhiah : hu3..tau x pew..mcam dh x da pelakon lain pulak..he3..

aremieroul berkata...

hafizi : thanks sudi baca n follow..nnti bila mirul on9 guna lappy, mirul akn follow balik k.. : Dhafizi : thanks sudi baca n follow..nnti bila mirul on9 guna lappy, mirul akn follow balik k.. : D

aremieroul berkata...

rosnahjiha : he3..nnti raya kuor..jom tgok..he3..

fyza d' fieza berkata...

mcm bestt je cete nhh.. hehe

hawiz berkata...

best ker?

aremieroul berkata...

fyza : he2..jom2..

aremieroul berkata...

hawiz : x tau lah hawiz..kalau baca novel mmg best, x tau pula kalau filemnya..he3..hawiz : x tau lah hawiz..kalau baca novel mmg best, x tau pula kalau filemnya..he3..

aremieroul berkata...

hawiz : x tau lah hawiz..kalau baca novel mmg best, x tau pula kalau filemnya..he3..

mr_right berkata...

macam ketika cinta bertasbih jek?? hee

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/07/jangan-jadi-blogger-yang-macam-ni-boleh.html

kaizen berkata...

apsal tgk heroin tuh cam comel jer...hehehe