expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Jumaat, 22 Julai 2011

StATuS HaIwAN2 kAlAu aDa Fb..!


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
jawab ye salam mirul..tak jawab dosa..jawab dapat pahala..he3.. :)  okey..! hari ni pagi-pagi buta dah bangun sebab mak paksa mirul kunci pintu n mangga pagar rumah..he3..biasanya lepas solat subuh, mata ni macam kena double-tape [memang tak akan buka lah kan] tapi pagi ni tiba-tiba bersemangat pula nak update blog..ni mesti gara-gara dah 2 hari tak update hari tu..he3..apa-apa pun lepas solat tadi, tiba-tiba blur pula..ha3..

okey..! manusia dengan FB sekarang ni dah  macam adik-beradik dah mirul tengok..semua orang mesti ada FB kan..? kalau boleh tu, setiap apa yang kita buat, mesti nak tulis dekat status tu..ha3..tapi pernah tak kita terfikir kalau-kalau haiwan pun ada FB..he3..agak-agak apa lah status mereka kan..jom kita terjah..lalala..~

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih…yummy2..

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Apiz… kenyang burp, Alhamdulillah…terima kasih ALLAH..  :)

Aedes : Baru jer selamat bagi injekan maut dekat keluarga Mail tadi, yeah!!!

Ayam : OMG, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh!… T___T

Cicak : isteriku tersepit pintu..selamat ekor nya ada spare-part..lalala..~

Kucing Betina : “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”

Ayam Kampung : Kawan2…kalu esok I tak update…bererti I sudah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri      arwah untuk I yaa…

Nyamuk : Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa..masih sempat bertaubat ni..hurm..

Kucing : Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!

Tikus : Operasi malam ni… selongkar dapur kabinet rumah tumpangan aku ni lah… sape nak ikot? ha3..

Gajah : Bila lah aku nak kurus ye..? hurm..nak pergi London Weight Management lah.. mahal x kawan-kawan..?


Ular : Gatalnya badan..~ nak salin kulit lagi lah ni..aduiiii..


Lalat : Wow..banyaknya sampah di buang merata-rata..rezeki jangan ditolak..yeah..!


Katak : Aku bising salah..tak bising salah..padan muka, dah basah baju yang korang jemur tadi..ha3..


Burung : Cuaca diramalkan akan hujan sebentar lagi..~


Lipan : aduh..kaki ku patah satu..sesiapa yang nampak, sila pulangkan ya.. T__T


Labah-labah : Siot punya manusia..Penat-penat aku buat sarang, senang-senang je dia musnahkan..!


Kura-kura : Perjalanan jauh tak ku rasa..lalala..~


Arnab : Sabar je lah dengan si Kura-kura ni..



ha3..kalau difikirkan balik memang kelakar lah kalau haiwan pun ada FB..siap main @mention-mention lagi..ha3..apa-apa pun ni cuma sebagai hiburan semata-mata..tak ada kena-mengena dengan yang hidup mahupun yang dah meninggal dunia..  :)  kalau korang ada idea lain, tambah lah dekat komen ni okey..he3..jangan segan-segan lah ye..buat macam rumah sendiri..  :) salam..~

p/s : hu3..ngantuk balik.. z_Z"

20 ulasan:

K.Zhariff berkata...

hahaha, ni macam yang hari tu punya je, :P

Ku Azhar berkata...

eh..lebih kurang sma mcm fyna pnye la..

aremieroul berkata...

k.zhariff : ha3..tau x pew..aku copy izai punya lah.. :)

aremieroul berkata...

ku azhar : ha3..tau x pew..tapi mirul post dekat SB dulu tadi..he3.. :P

BHAIHAQI COOL berkata...

Haiwan ni Zaman thn 3030 ni , hahhahaa..

aremieroul berkata...

bhaihaqi : ha3..zaman sekarang pun boleh.. :)

AdinLala berkata...

haha, mcm mcm ragam :)

Ahmad Haziq Azlan berkata...

hahahahaha
tak boleh blah....
kalo alien ada fb camne plak?

aremieroul berkata...

adin : ha3..tau x pew..

aremieroul berkata...

ahmad haziq : kalau alien : agak2 bila lah aku boleh serang bumi ni..? hurm..sabo2..

muhamadsufian89 berkata...

nyamuk terbang marah kau mengata dia kat sini. haha

CIK CHIPSMORE berkata...

hahahaha...swet jerk dialog2 tu..
idea di awl pagi ark tu..kekeke

Cda CdOot berkata...

Untunglerrr kalaw haiwan pOn BERfb .. hehehee

kotak bulat berkata...

sabar mcm kura2 ek..
kalau panda.. mcm mne status dia ek..hehee

nurulkhaleedaazman berkata...

cool :)

aremieroul berkata...

sufian : ha2..mana dier..? lalala..~

aremieroul berkata...

chipsmore : he3..tau xx pew.. :D

aremieroul berkata...

cda : tau x pew.. :D

aremieroul berkata...

KB : kalau panda mesti status dia : macam mana lah nak buat mata I ni x nampak sembam..lalala..~

aremieroul berkata...

khaleeda : :)