expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Khamis, 12 Mei 2011

mEncAri kEtenAngaN DirI..!


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
jawab tau..! x jawab dose..x nak tanggung..he3..^^
ok2..sory guys sebb dah lamew x update
(walaupun baru sehari..ha3..)
sebb aq really2 sibuk ngan kerje2 yang baru aq dpat..he3..
n sory sebb wat korang menunggu2 entry terbaru aq niew..
(pasan lebeh seh..padahal x dew sapa kesah..ha3..)
he3..ok2..
entry aq kali niew aq nak ceciter sikit tentang masalah..
masalah niew atau lbeh dikenali dalam bahasa korea sebagai problem..
he3..manusia yang hidup kat dunia niew kalo x dew masalah dier bukan manusia normal..
x dew sapa2 pwon yang x kan diuji ngan ALLAH..
btol x ..?? sokong lah sikit..hu3..
nabi muhammad pwon selalu diuji ketika nak sampaikan dakwahnyer..
niew lagikan kita niew semua, manusia biasa..
x kan dapat lari dari masalh..
hurm..
maybe ada segelintir drpd kita niew yang bila dier ada masalh dier akan stress..
bile dier strees, mula lah dier wat bukan2..
hisap rokok lah..hisap dadah lah..
kononnyer nak menenangkan hati..
yang lahi teruk kalo bunuh diri..isyk3..
apew lah korang niew..hurm..
kita niew kan umat islam yg ada agama yang selalu mengajar kita erti sabar..
sabar dlam menempuh dugaan n msalah hidup..
apa guna ALLAH turunkan Al-Quran kalo kita x manfaatkan nyer..
kalo rasa diri 2 strees amek wudhu'..
solat..tenangkan diri..
bacer Al-Quran..kan senang kan..
untung tau kita niew jadik umat islam..
so bersyukurlah..
hurm..
jngan pulak bila ada masalh, kita cuba lari..
lari dari masalah tidak akn memberi penyelesaian kecuali jlan buntu..
so hadapi dengan tenang and slalu ingat bahawa setiap ujian ALLAH 2 datang dengan penyelesaiannyer..
cari betul2..n selesaikan nyer..
kalo rasa masalah 2 besar sngat, mintak petunjuk..
solat istiharah..
gunakan segala apa kemudahan yang ALLAH dah sediakan..
untung kit niew semua..
tinggal nak pilih jerk..
ALLAH dah siapkan dah semua..
so renung2 kan dan selamat beramal..
comment sekali ye..he3..
(saje jerk promote..^^)
kalo ada salah dan silap sila tegur..
aq niew pwon x sempurna..sering melakukan kekilafan..
thnks read my story..
salam..~

2 ulasan:

K.Zhariff berkata...

aku comel. :D

aremieroul berkata...

ha3..pasan..!