expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Khamis, 19 Mei 2011

JaNgAn BeRseDEh wAHai sAhAbAT..!

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
jawab ok..^^
hu3..
hurm..seperti yg korang ramai tahu..
smalam result pelajar2 matrikulasi dah kuor..
semua dah boleh check keputusan masing2 mulai jam 2 ptg semalam..
hu3..
dalam ketidaksabaran menunggu keputusan tu, ad juga yg nervous gila..
(termasuk aq lah 2..ha3..)
bila dah check, macam2 status FB kuar..
ada yg sedeh..
ada yang gembira..
ad yang x rasa papew..
n ada plak yg rasa menyesal..
hurm..
semua owang nak berjaya kan...
tpi x semuadah 2 untuk berjaya..
macam2 yg dilalui..
n kalo ada rezekinyer maka korang akan berjaya..
^^
sepatotnyer, kita dah x bole nak menyesal or sedeh2 ag..
itu semua bukti kpd usaha kita selama ini..
mmg lah kadang2 kita dah berusaha sehabis baik..
namun, mungkin rezeki belum ada..
korang pwon tau kan semua 2..
hu3..
bersyukur jerk lah ngan apa yg kita dapat..
ALLAH 2 maha mengetahui..
dia dah aturkan perjalanan hidup kita niew menuju kejayaan..
cuma kita jerk yg perlu pastikan kita sentiasa berada di jalan tersebut..
maybe ada segelintir kawan2 aq yg dapat result yg teruk..
dowang menanges..
mennyesal..
hurm..
nothing can i says..
just praise 2 ALLAH..
jngan lah korang terus bersedeh..
kat dunia niew kalo kita x pernah gagal bermakna kita x kan pernah berjaya kat akhirat kelak..
percayalah..
2 semua kan ujian ALLAH buat kita semua..
baik yg dapat ok, mahupun yg dpat teruk..
2 semua ujian NYA..
hu3..
bagi mereka2 yg dapat keputusan yg baik..
thnks 2 ALLAH..
semua 2 x kan terjadi tanpa kerelaan nya..
and then thnks 2 ur teachers atas segala ilmu yg dah dowang berikan..
tanpa semua lacturer2 tu, kowang x kan berjaya..
at least text ur lacturers..
says "thnks teachers 4 giving me a succsess.."
hu3..
owang kata, kalo kita berjaya, jngan pernah lupa pd mereka2 yg buat kita berjaya..
kelak kita akan terus berjaya..
ok..^^
buat mereka2 yg kurang berjaya pulak..
jngan terus bersedeh..
korang bukan x berjaya, cuma kurang sahaja..
result korang 2 dah ok pew..
tulah petanda usaha korang selama niew..
inggi usaha maka tinggiah hasilnyer..
hurm..
jngan give up..
masa depan korang stilll cerah..
teruskan berdoa n jadikan perkara niew sebagai pengajaran..
and ini merupakan titik permulaan hidup korang..!
percayalah..
and aq rasa korang dah cukup dewasa untuk berfikir..
gagal sekali bukan beerti kau akan gagal selamanya ok..!
teruskan usaha 2..
ALLAH selalu ada bersama owang yg mengingatinya..
^^
hurm..
ok lah..
kadang2 kita mmg pandai nasihatkan owang..
sebb kita x ada di tempat dier..
and bila kita melalui benda yg sama pwon, kita akan merasa begitu jugak..
sebb 2 lah ALLAH jadikan manusia kat bumi niew ramai..
supaya kita ada kawan n family..
kalo korang rasa depress sngat2..
talk 2 ur frend..
talk 2 ur famila..
dowang lah owang2 yang paling setia dalam hidup niew..
hargai mereka..
jnganterus bersedeh ok..
x dew sapa2 pwon yg suka tgok korang bersedeh..
just smile n move on..
dunia niew masih jauh untuk kita terokai..
^^
k2..
salam..~

1 ulasan:

aiman rashidd berkata...

thanks :) done follow you back !! teruskan menulis ok :)

salm perkenalan :) have a nice day !!