expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Ahad, 8 Mei 2011

HaRi IbU n ConTeSt EntRy PaLInG KeNCanG..!

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
salam sejahtera..salam satu malaysia..^^ thanks sebb sudi2 jenguk2 blog aq niew sambil bacer entry aq kali niew..alang2 korang dah jawab salam 2 kan, pew kata kalo bcer sampai abes..x lama pwon..sekejap jerk..^^
ok2..masa aq berblogwalking pg2 buta td, aq ternampak/terlihat/terjumpa (semua ter2..he3..) satu contest niew..CONTEST ENTRY PALING KENCANG..!! sekencang mana aq pwon x tau..he3..nie baner nyer..
kalo nak tgok sendiri ngan bijik mata korang pemilik blog niew,  klik pada baner dier 2 k..^^

hurm..ok2..sebenarnyer contest niew menyatakan bahawa kita knew wat entry yang best gler lah..kencang habes..he3..wat lah papew cerita tntang korang yang gembira kew, sedeh kew or ala2 ketuhanan pwon ok..(jngan cerita malam pertama dah..xcited si tuan tanah 2 bacer krang..ha3..)..sorry ye..^^ ok2..hurm..better aq cerita yang gembira2 sebb aq niew kan chomel..!! ha3..manew ada dak comel yang sedeh2 kan..(kecuali citer indon..x paham tol aq..ha3..)

alang2 hari niew hari ibu, so aq decide nak wat entry about 'MY MOM YANG KENCANG HABES..!' hu3.. bacer tajuk dah tau kencang kan..(perasan tol a..= =") ok2..dalam banyak2 ibu/mom/mummy/ummi/papew yang bergelar seorang isteri yang mmpunyai anak, aq rasa mak aq lah yang paling hebat..^^  betol..! aq niew kan comel, manew ada tipu2 niew..hak3..mak aq niew seorang wanita..(memg lah..hades..= =") jap2 ada sambungan, wanita yang sungguh tabah+kuat+chomel..he3..betul..! mak aq niew seorang janda n dier lah yang telah menyara kami sekeluarga sejak aq kecik lagi..n mak aq niew seorang yang sngat penyayang..really2 luv u mom..! kalo mak aq x sanggup nak besarkan kitorang adeq-beradeq grenti t dah beso aq masok rancangan "Jejak Kaseh.." he3..yelah, nak carik adeq-beradeq aq..ha3..tpi 2 lah..alhamdulillah..mak aq tabah n redha atas ujian niew..
hebat kan..? tgok lah mak sapa..he3..mak aq selalu bersyukur sebb walaupun dier dapat seorang suami yang x bertanggungjawab (sorry abah..x maksudkan begitu..he3..) tpi at least dier dapat 5 orang anak yang cute2 belaka..(terutamanya aq,.hak3..)..mak aq niew really2 open minded..dier x pernah nak kongkong aq sebb dier tau aq niew dah matang..(tgok muka lorh..hu3..) mak aq slalu cerita semua problem yang dier ada kat aq..so mmg kdang2 tu aq amat2 memahami mak aq..yelah, x kan lah dier nak citer kat adeq aq yang umur 5 tahun 2..krang terkebil-kebil bijik mata adeq aq tu..he3..and mak aq selalu pesan yang walaupun abah x pernah besarkan korang semua sampai gemok2 cam niew (hadeh..= =") tpi dier ttp bapak korang semua..jangan lupa pesan mak niew..hu3..2 lah mak aq..penyayng walaupun hati dier pernah dilukai..
comel x mak saya..he3..tgok lah nak dier..he3..

lagi satu tntang mak aq niew, dier seorang yang hepy go lucky..aq selalu gurau2 ngan dier n kekadang wat suprise tok dier..macam2 lah aq wat tok dier..sebb aq sayang giler kat dier..!!! hu3.. pernah suatu hari 2 masa birthday mak aq (time 2 aq study kat matrik lagi), aq wat party birthday suprise untuk dier.. aq balik rumah aq tanpa beritahu mak aq pwon..selama 2 hari aq tunggu nak wat suprise sbb aq balik hari jumaat, birthday mak aq ahad..hu3..selama 2 hari aq balik tanpa pengetahuan mak aq 2, macam2 yang menimpa aq tau..moto bocor lah, naek bus x dew aircond lah, n macam2 lagi..mmg serik giler balik x nak ckap kat mak..he3..then masa hari ahd 2, dier mmg terkejut tahap kencang..! ha3..muka dier macam nampak mayat hidup korang tau..kesian mak aq..sampai nanges dier terkejut tgok aq wat suprise niew..n dier ckap dier bngga ngan aq..he3... and aq pwon bangga ngan mak aq tau..!
and 2 my mom..jngan nages2 lagi k..x mou2..x comel t...he3..mak mmg seorang yang sngat tabah..along tau..! (mak aq panggil aq along..he3..) mak kalo penat kerje over-time, jngan lah keje..rehat jerk kat umah..mmg lah mak nak senangkan anak2 mak tpi kitorang x nak mak letih..tenaga mak mmg banyak..setiap hari kerja OT.. kadang2 balik kul 11 malam..xpew2..kita tunggu mak balik..makanan semua kita dah siap masak..mak tinggal makn jerk k..rumah semua kita dah kemas..mak balik mak rehat jerk k..sok pagi seawal jam 5, mak dah knew bngun sebb nak sediakan sarapan adeq2 yang laen pulak..hurm..mak x papew kan..mak selalu cakap "mak dah biasa..." hurm.. sepanjang kita cuti 5 bulan niew, kita x kan biarkan mak wat keje kat umah 2, biar kita bereskan k..at least kurang sikit beban mak t..biar kita penant xpew, jngan mak..sebb kita sayang mak sngat2..n kita selalu doakan mak hepy n dapat rezeki yang melimpah ruah k..papew pwon doakan anak2 mak semua berjaya tau..kan mak selalu bngun tgah malam, doakan kami semua..thnks mak..!! hnya ALLAH jerk yang mampu balas jasa mak niew k..semoga kita semua ditempatkan dlam syurga nya kelak..amin..~
ok2..kesat ayer mata 2..apew seh..aq baru citer sikit satu kotak dah habes..he3..apew yang aq cerita kat atas niew bukan nak wat mana2 pihak malu@terasa..aq cuma luahkan apa yang aq rasa..lagipun hari niew kan hari ibu, so x salah aq nak wat mak aq hepy2 sikit..he3..contest niew aq x harap kemengan pwon sebb aq just nak enjoy..n pling penting korang sudi bacer entry aq niew..THNKS SNGAT2..k lah..salam..~

3 ulasan:

miss ryrinn _ angin berkata...

cantik mak awak . awak tak ! hehehe . kem salam mak eh .

thanx joinn :) gudluck .

aremieroul berkata...

HA3..OK2..

CIKU berkata...

mmg cantik mak awak..