expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Isnin, 16 Mei 2011

AkU inGiN bERubAh..!

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

jawab salam 2 dulu..he3..kan wajib..^^
pertama sekali aq nak cakap thnks kat semua yg dah follow blog aq niew..
really2 appreciate it..^^
tanpa korang semua blog niew x ke mana pwon..
he3..(terharu plak tetibew..ha3..)
ok2..
back 2 our discussion..he3..
korang rasa apa yg aq try nak sampaikan untuk entry aq kali niew..?
dengan tajuk yg begitu dramatik sekali niew..he3..
hurm...
sebenarnyer aq ada join satu contest..^^
ha3..asyik join jerk kan aq niew..
xpew2..usaha tangga kejayaan ok..!
hu3..
kalo korang nak join pwon bole jugak..
dialu-alukan sngat..sebb contest niew menarik..he3..
just klik kat banner niew k..

hurm..
dalam hidup niew kita ada macam2 impian..
macam2 angan2 yg kita nak  kecapi dalm hidup niew..
salah satu nya adalh untuk berjaya..
baek dunia mahupun akhirat sana..
x da sapa2 pwon di dalm dunia niew yg nak gagal dalm hidup mereka..
tol x..? he3..betol punyer..!

hurm..
kadang2 dalam kita mengejar kejayaan 2, kita akan terjatuh..
kita terluka..sakit..
ada kalanya kita menanges..
x sanggup lagi untuk terus berjalan..
tpi kata2 semangat tiba2 muncul..
menyuruh kita terus berjalan..walau apa pwon yg terjadi..
lalu kita gagahkan juga kudrat untuk terus berlari.. 
mengejar kejayaan itu..

dan dalam perjalanan menuju kejayaan 2..
terkadang jalan nya berliku..
ada pula gelap jalannya..
x terlihat apa-apa pwon di sebalik sana..
 dan ada sahaja jalan2 lain memanggil-manggil kita..
memujuk rayu kita agar melalui jalan tersebut..
sesekali kita terpedaya..
kita cuba keluar..namun gagal..
lalu datang utusan dari sang pencipta membantu kita..
menemani kita sepanjang perjalanan itu..

dan selama kita berjalan di atas laluan itu..
pernahkah kita berfikir siapa pemiliknya..?
siapa yg menghantar segala bantuan kepada kita selama ini..
kadang2 kita terleka untuk memujinya..
terlupa untuk menyembahnyer..
apatah lagi  berterima kasih kepadanya..
namun...
pernah x sesaat pwon kita x menerima rahmatnyer..?
pernak x sedetik pwon kita x menerima nur nyer..?
pernah..? tidak..!
kerana dier sentiasa bersama kita..
menemani kita dan memberi kita rahmatnyer..

..lalu kita bersyukur..
alhamdulillah..~
maka bertambahlah nikmatnya itu kepada kita..
saat itu juga, terus kejayan itu datang berlari mencari kita..
x perlu lagi kita terluka dan terjatuh kerananya..
itu lah dier, 
kuasa sang pencipta..~

ulasan :
kat sini aq just nak cakap yg kejayan 2 x datng bergolek kat kita..
kita yg knew bergolek kat dier..
he3..(memaen jerk k..^^)
macam2 kita knew lalui demi nak capai kejayaan..
so mmg susah untuk berjaya..
terus tabah n berdoa pada ALLAH supaya dipermudahkan segala urusan..
minta restu ibu bapa n suruh mereka doakan kita semua..
aq nak berubah sebb aq nak berjya..
x nak lagi melihat anak bangsa aq terus hanyut memilih jalan2 dusta..
n xemoga niat murni kita semua niew teros diredhai ALLAH..
amin..
ok lah..
salam..~

9 ulasan:

Atok Cing berkata...

allah xkan mngubah sesuatu kaum tu melainkan kaum itu sendiri yg mengubah diri mereka sendiri...

itu je nasihat dari atok untuk atok dan kamu...^^

Mafahss berkata...

bagus~~ i'm oways here for you.. ^__^ perubahan itu bagus..biar lah hari ini lebih baik dari semalam...

c!k bella berkata...

(@__@)

aremieroul berkata...

@atok ching : tq..^^

aremieroul berkata...

@mafahss : thnks..rindu ko amir..!!

aremieroul berkata...

@bell : ^^

hawiz berkata...

hihi./..betol2..yg pnting ingin berubah..kan3..

✿ cik nia ™ ヅ ✿ berkata...

all the best =)
singgah sini juga ~

http://m-nia-a.blogspot.com/2011/05/aku-ingin-berubah.html

Muslimah Optimis berkata...

ya semua daripad kita nak menjadi baik di sisi Allah kan..semoga dalam redhaNya.. ameen

terima kasih sudi join..sebarang update terkini akan dimaklumkan di Laman MO..tq