expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Khamis, 5 Mei 2011

BoSan..!



لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

안녕하세요..!! he3...korang paham x..? ^^, sebenarnyer its mean 'annyeonghaseyo'..he3..x paham jugak..? hurm..senang citer aq nak cakap hello..! he3.. paham..? hah..! bagos2..! hurm..hari niew aq nak citer pasal BOSAN..!! 

semua owang pasti pernah merasa bosan dlam hidup dowang..bukan bosan dngan kehidupan, tpi bosan ngan kerja2 yang dilakukan setiap hari (kecuali ibadah..! sapa bosan meh sini aq tampaq..ha3..!) contohnyer bosan g skolah(adeq aq slalu ckap..ha3..), bosan duduk rumah(niew BFF aq slalu ckap..he3...), bosan g keje n bosan dlm segala-galanyer lah..hu3..n maybe korang pwon ada macam2 sbb lagi mengapa nak rasa bosan kan..hurm..

kenapa kita bosan..?? he3..pandai tol soalan niew..hurm..menurut kajian yang dah dilakukan oleh Prof Dr. Muhamad Amirul Akim, manusia 2 akan merasa bosan bila mereka membuat kerja yang sama berulang-ulang kali dan akhirnya mereka akan merasa bosan.. stuju x..?? hurm.. selain 2, mereka jugak akan mula merasa bosan bila minat terhadap sesuatu bende 2 makin hari makin hilang.. contohnyer : korang punyer makanan kegemaran ialah nasi ayam+sos..korang mmg minat giler makan nasi ayam bersos 2..hari2 korang makan kat kedai mamak kat sebelah kedai runcit 2 (dngan anggapan kedai 2 wujud..^^,) , tpi sampai bila korang nak makan bende yang sama..?? lama2 bukan setakat korang jerk yang bosan, mamak yang amek order 2 pwon bosan tgok muka korang..ha3..

macam mana nak atasi rasa bosan..??he3..senang jerk..jeng3..


he3..JANGAN TIRU AKSI BERBAHAY INI..! ha3..karang x pepasal aq jugak yang knew tangkap coz mengsyorkan orang ramai tok bunuh diri..he3..ok2..maybe ada sesetengah owang bila dier mula rasa bosan dier akan rasa stress..bila dah strees sngat2 n dah x bole nk handle, apew lagi..selamat jalan lah..hu3..napew lah perlu sia2 kan hidup niew ngan bunuh diri..? dose tau..! x cium bau syurga pwon..hu3..

kalo korang rasa bosan, kat dunia niew kan ad macam2 cara n solution nak hilangkannya..try a..kalo bosan kat tempat keje sesekali 2 pergilah bercuti kejap..hilangkan strees keje..kalo rasa bosan study 2, benti skolah jerk..! senang citer..pastu dah beso hidup merempat..! hu3.. kalo dah malas study mmg x dew ubat adeq oi..! g lah study, sebb zaman korang study 2 lah zaman yang paling bermakna dalam hidup korang tau..betul..! klao x cayer g tanyer opah korang..he3..(kalo ad lagi lah..huk3..)


karoke, tgok wayang, bowling, n semua2 lagilah..! niew semua cara2 yang bole korang wat kalo bosan..try lah..he3..x pwon , aq ada satu lagi solution..! he3.. secret tau..^^, kalo korang rasa bosan ngan perkara yang korang wat setiap hari, try lah wat perkara 2 dngan cara yang lain..tpi still bende yang sama.. contohnyer : korang kan suka makan nasi ayam+sos kan..pew kata kalo korang tukar sos 2 kpada air sirap kew.. he3..sama kan warna nyer..he3..maksudnyer kat sini, kalo korang bosan melakukan perkara yng sama setiap hari try explore someting yang lain..maybe bende 2 boleh jadik lebeh menarik n leh hilangkan rasa bosan korang..he3..x salah mencuba..^^,


last but not least, try tanamkan azam dalam diri korang bahawa setiap apa yang korang sedang wat 2, semuanya adalah untuk ALLAH.. kalo niat yang baik n betul insyaALLAH kerja2 yang dilakukan pasti akan berjaya and korang x kan rasa bosan..betol..! try lah..n yang penting niat 2 ikhlas..x kira lah korang wat keje apa sekalipwon tpi kalo niat 2 ikhlas n betol insyaALLAH..^^, selamat mencuba..he3..salam..~

2 ulasan:

SeRenai CipLak berkata...

bosan smpi nk komen pon ase malas...tgok folder muvie..bosan...tgok video clip lagu...bosan...tgok mknn...bosan...nk men game...bosan gak...ntah lah nk wat ape dah...feelingless giler ase....

syed abu bakar berkata...

brader gua pinjam gambar kejap eh :D