expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sabtu, 14 Mei 2011

KeNaPa KItA MeMbeNcI OrAng LaIN..!

DenGAn naMa ALLAH yAng mAhA pEmuRAh Lagi MahA mengAsIhAnI..^^

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
salam sejahtera..salam satu blogger..^^
jangan marah2 x baek..senyum sikit...he3..
kan comel cam 2..^^
ok2..
sebelum korang maki aq sebb membebel memanjang jerk, let me start the story2 k..
hurm..
sebelum 2 aq nak tnyer korang semua lah..
korang ada membenci sesiapa x dalam hidup niew..?
x kira lah sapa2 pwon..
musuh kew, kwan kew, n sapa2 jerk..mesti ada kan..?
x bek tpu tau..dose besow..!ha3..ok2..
kenapa perlu kita membenci owang..?
hurm,,
adakah sebb dier mmg patut dibenci..
or
perangai dier 2 wat kita nak muntah jerk..menjengkelkan..tol x..
hurm..
dalam hidup niew kita mmg kita x lari dari melalui macam2 perkara..
kadang2 tu, perkara yg berlaku mmg x dijangka..
kadang2 kita sedeh..n kadang2 gembira..
n dalam hidup niew jugak lah kita akan berjumpa dengan macam2 jenis kerenah manusia..
saban hari kita akan berjumpa dengan ramai kenalan baru..
macam2 perangai ad..
ad 2 yg mmg baek..ad plak yg mcam nates..kekadang 2 plak gewdixx semacam..
hurm..nama pwon manusia kan..he3..^^
berbalik kepada isu kita 2 td k..
kita secara lumrahnya akan membenci mereka2 yang perangainyer x macam kita..
perangainyer kita benci sngat2..contoh terbaek GEWDIX..!

ad sesetengah owang, kalo dier jumpa minah@mmat yg gedix2 
(ad kew mamat gewdix..? he3..)
dier akan teros kutuk dak 2..
x kira lah kenal kew x, mmg siap lah ko knew kutuk..
tol x..?? sebb pew..??
sebb kita x dapat terima perangai dier..
ok lah..straight 2 the point..!
cuba bayangkan kalo korang mmg dilahirkan gewdix giler..
cepat bayangkan..! he3..^^
korang rasa korang niew akan diterima pakai x..?
he3..(kejam seh ayat..ha3..)
mesti x jugak kan..so samalah macam situasi td..
manusia niew dilahirkan dengan pelbagai sifat semulajadi..
kita mmg x bole nak elak semua 2..2 semua kerja ALLAH..
kadang2 ad kelemahan kita niew yg owang lain x suka..tpi nak wat cam new..
dah mmg semulajadi..x kan nak pura2 plak..
nanti owang cakap ko 2 plastik..!!
hurm..
so mulai hari niew, try 2 not benci owang..
terima kekurangan yg ad pada dier sebb owang lain pwon bole terima kekurangan pada diri kita..
so why not kita try terima kekurangan masing2..
kan2..??
kalo kita hidup x membenci owang macam2 yg kita dapat..betol..!
hidup owang yg suka membenci dengan owang yg x suka membenci niew lain tau..
totally different..!
n sometimes x dew sapa pwon nak kawan ngan mereka2 yg suka membenci owang..
and last2 nanti, owang 2 lah yg akan dibenci oleh semua owang..
sjadi, jalan mana yg korang pilih..?
membenci atau dibenci..? ha3..
pikir2 kan lah ye..
k2..AF dah nak start niew, so aq bla dulu ye..
he3..^^
salam..~

3 ulasan:

elynn aiza ♥ berkata...

so moral of the story accept just the way u are.. :)

aremieroul berkata...

betul3..^^

dhilla nazli berkata...

ahaha.. tpi klo da mmg jerk giler.. adesss