expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 4 Mei 2011

cINtA dAN ciTa-CItA..!






لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

he3..jawab, jangan x jawab..! t dose..masuk api neraka..he3..ok2..my entry kali niew nak cakap pasal cinta vs cita..hurm..memang ramai dah tau n ramai dah pernah bacer any bahan2 yang ckap about this metter..tpi i have my own reasons knapa nak cakap pasal benda niew lagi..he3..so hopefully korang yang ngah bcer entry aq niew teroskan membaca k..^^, thnks..


cinta...siapa yang x pernah merasakan cinta..(sambil angkat tangan macam saya..~) kalo korang cakap korang x pernah rasa apa itu cinta, korang penipu..! penipu paling beso kat dunia niew..hu3..sebb apa..? sebb kat dunia niew x pernah wujud owang yg x pernah rasa apa itu cinta..maybe ada yang x pernah merasakan cinta kpad manusia tetapi cinta 2 kan luas..universal lah katakan..so perasaan cinta 2 bole pada binatang, alam n yang paling penting cinta pada SANG PENCIPTA.. hurm..

cinta lah ILAHI..cinta yang hakiki..~

apa rasanya cinta and knapa cinta 2 bahaye..??huk3.. cinta niew rasa nyer sweet sangat2..(macam aq..he3..pasan lak..) knape aq ckap sweet..sebb ramai owang ckap cam 2..hu3..korang g lah tanyer mana2 pasngan kapel kat luar 2..dowang mesti akan ckap yang cinta ngan pasangan dowang 2 sweet giler..hu3..(aq pwon x paham apa yang sweet nyer..)hu3..yang menjadi bahaya nya cinta niew ialah bila, owang yang bercinta niew dah x ingat dunia..betol..! mmg lh dowang ckap dowang bese2 jerk..tapi hakikatnyer kalo cinta x dew dowang leh jdik giler..apa semua niew der..??  korang 2 baru bercinta kwot..hu3..owang yang cam niew lah yang bahaya..terlalu mengagungkan cinta dier sampai x tau nak buat apa kalo cinta 2 hilang..hurm...come on lah.. aq pwon bercinta jugak..! aq pwon ada perasaan sayang jugak..tpi x dew lah sampai lebeh2 kan cinta aq 2..hu3..


ingatlah..korang ada family..korang still ad bende2 lain yang lagi penting dari cinta 2..mmg lah bole bercinta tpi ada hadnyer..kalo sampai pelajaran korang pwon dah kemana korang rasa cinta 2 berguna kew..?? masa nak mintak keje t, korang nak ckap apew kat penginterview 2 kalo korang x dew sijil..x kan nak cakap "saya ada cinta sejati Encik..! terima saya k..!" cam 2..?? please lah..skunk niew tumpukan perhatian korang pada cita2 korang dulu..x lama der..umur korang 25@26 baru lah sesuai nak carik pasangan yang betul2 sesuai..skunk niew study dlu..x sayang ibu bapak kew..?? dowang penat2 besokan korang, suruh g skolah, tpi korang kat skolah@collage sibuk berdating.. ingat ALLAH x nampak..jngan lah melampaui batas..hu3..

kadang2 x bole nak salahkan sapa2 dlm hal niew..semua owang terlibat..nak cakp salah dowang kekdang mak bapak x kesah..nak ckap salah mak bapak, anak pulak macam puaka..hurm..x kan nak salahkan SANG PENCIPTA pulak..?? korang x tau kew, semua 2 ujian dier jerk..korang yang berkapel 2 mmg lah sedap pegang sana pegang sini..dose nak letak mana..?? x ingat kew.. dlu penat cikgu korang sebut bnyak kali depan kelas "ingat ye murid2..dah beso nanti jaga adab pergaulan..lelaki ngan pompuan 2 bukan mahram..x bole sentuh2..!" sian cikgu korang..sia2 ilmu yg dier kasik..hu3..


ATTENTION..!!wahai wanita/anak dara/perempuan/ladies dll...
dalam diri korang 2 ada something yang begitu berharga yang perlu korang jaga baek2..bende 2 sngat bernilai n lelaki mmg suka bende2 cam 2..especially mat2 rempit...hu3..(sorry 2 says that..!)..sekali korang hilang bende 2, bermaksud korang akan kehilangan nyer buat selama-lamanyer..hargailah..aq paling takut kalo suatu hari nanti aq akan dapat isteri yang dah "kehilangan" bende 2..tpi kalo dah kawin nak wat cam new..dah ujian ALLAH..hu3..so aq mohon sngat2..jngan terpedaya ngan jantan2 kat luar 2..please..kadang2 muka jerk baek tpi niat dier ALLAH jerk yang tau..korang pwon x nak kehilangan takhta 2 kan..?? so think carefully k..


and lastly, korang tolonglah fokos pada cita2 dlu k..maybe korang ada yang x paham lagi apew yang aq ckapkan niew, tpi sedarlah bahawa kitorang yang dah lama hidup niew lagi kenal dunia niew..sedar nagn x sedar jerk lah..hu3..maybe aq pwon x dew lah sempurna mana dlam hidup niew, tpi x salah kalo aq nak nasihat kan korang kan..hurm..and i know without love , kita semua x kan wujud..but..bukan skunk lah wahai teman2 ku.. carik kerje dlu..carik masa depan korang..then baru lah carik pasangan..jngan risau..ALLAH jadikan manusia niew berpasangan..so jodoh korang x kan  kemana..hu3..and again, sorry if ada kata2 aq yang menyakitkan but this is what i thnk n what i see nowdays..remaja akhir zaman..hurm..k lah..fikir baek2 k..salam..~

2 ulasan:

he-za-me berkata...

yup..dunia akhir zaman.. cinta tu indah kalu kita taw hadnye.. entri yg bagos.. aku suke sal nasihat tuk gurl tu..egt gurl..! think it carefully

aremieroul berkata...

thnks..^^,