expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sabtu, 28 Julai 2012

SEgMEn : SiAPa Nak KaD RAya..!


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha mengasihani..
ASSALAMUALAIKUM w.b.t..

jawab ye salam mirul ni.. tak jawab dosa.. jawab dapat pahal.. insyaALLAH.. amin..  ^^
alhamdulillah, bersyukur kita kepada Ilahi kerana dengan limpah kurniaannya dapat kita berpuasa dalam keadaan yang sihat dan bertenaga ni.. ^^ ALLAH pun dah berjanji kan, jika kita bersyukur atas nikmat yang diberi maka nikmat itu akan ditambah lagi.. insyaALLAH.. jadi dalam setiap apa yang kita lakukan, apa yang kita terima jangan lupa bersyukur ye..  ^^
jadi hari ni mirul dengan suka hati nya nak buat satu segmen khas buat semua sahabat-sahabat blogger.. mudah je segmen ni.. x perlu lah nak buat entry ke, nak tag kawan ke.. cuma yang sahabat perlu buat ialah komen dekat entry ni.. bak kata kawan mirul kalau sahabat nak follow terpulang sebab saya bukan giler follower.. ha3.. sentap..   :P

kad raya 2012..
segmen ni bertujuan untuk mengimbau kembali satu perkara yang telah kita lupakan.. almaklumlah, zaman pun semakin maju kan, mana ada orang nak bagi kad raya lagi.. sebab tu mirul buat segmen ni supaya budaya kita ni x hilang ditelan zaman.. hu3.. jadi mirul nak bagi kad raya lah dekat sahabat-sahabat sekalian..  siapa yang nak boleh lah komen dekat entry ni dan lengkapkan slogan ni je dekat komen bawah tu.. x susah pun.. 

"saya nak kad raya sebab......"

senang kan..? he3.. x susah pun.. kalau ramai yang komen mirul akan pick secara random mereka-mereka yang bertuah.. dan doakan mirul mirah rezeki sebab kalau cukup fulusnya mirul akan bagi kad raya dekat semua yang komen... he3..  ^^ dan yang paling penting sahabat tinggalkan ID facebook sahabat tau dekat komen tu.. sebab senang sikit mirul nak contact mintak alamat.. kalau senang-senang inbox je alamat rumah sahabat dekat facebook mirul ye.. ni FACEBOOK MIRUL....  ^^\/
apa-apa pun jangan kita lupakan Ramdhan yang mulia ni... nak raya pun berpada-pada ye.. jangan sampai Ramadhan dilupakan gara-gara persiapan menjelang Syawal.. hu3.. dan jangan lupa sebar-sebarkan ye segmen ni.. lebih ramai lagi best.. mana tahu boleh tukar-tukar kad raya..  ^^ wasalam..~~

41 ulasan:

Irma A.Wahid berkata...

baik hatinye dia nak bg bnyak kad raya kat org..selamat menyambut bulan ramadhan~~~mari jemput dtg ke blog saya

http://irm4blues.blogspot.com/2012/07/fans-of-arsenal.html

super d0uble F :) berkata...

waaahhh.macam seronok ! nak joinlah :)

saya nak kad raya sebab awak kawan satu kuliah dengan saya masa dekat matrik dulu.so,kawan kena bagi dekat kawan kan? he3 =)

fb : Fatin Solihah


*merapu je.sorrylah mirul.main2 je tuh.kalau dpt alhamdulillah.hee.btw,salam ramadhan kareem :)

I K A :) berkata...

saya nak kad raya sbab sy yakin tahun ni , sy takkan dapat wlaupun skeping kad raya . serious -.-

FB : Ika Shoid
http://cikukika.blogspot.com

nadia farhana berkata...

yaya join leh ^^

saya nak kad raya sebab awak nak bagi ngeee

fb: Nadia farhana Ismail
blog : yayaonly.blogspot.com

nabila biela berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nabila biela berkata...

sy nak kad raye sbb dah 11 tahun xdpat kad raye yg smpai kat umah...huhu...skrg sy da 21 thun...hehe..arap dapt lah...

FB:Nabila biela
Blog:http://comey-comeyblog.blogspot.com/

dak eina berkata...

wah dak eina nk jugak..teehhheee

FB: Malina Puzizer
Blog: http://dakeina.blogspot.com/

❤farahin izzati❤ berkata...

saya nak kad raya sebab seumur hidup saya tak pernah dapat kad raya dari rakan blogger ^^ lagi2x blogger asal dari batu pahat ini, haa senang nak datang raya hehehee ^^y

FB: farahin izzati (facebook/zatyjazz.com)
BLOG: http://ehfarahin.blogspot.com

Sofinah.L berkata...

HAHA. comeynye entry kamu ni. lama dah tak main kad kad ni.

zaman kecik2 dulu, siap nangis minta mak belikan kad raya konon nak bg kawan2 dan cikgu2 =DD

saya 1st time datang blog kamu ni. saya follow yer..

share : http://www.sofinahlamudin.com/2012/07/keluh-kesah-itu-merugikan.html

"Saya nak kad raya sebab saya rasa entry kamu ni sangat comey dan pertama kali saya jumpa! Fantastik!"

Salam Ramadhan =)

Sofinah.L berkata...

alamak! saya terlupa..

facebook saya : sofinah lamudin (ms.online_addict@ymail.com)

cx's berkata...

cx nak kad raya sebab cx dah lama tk dapat. hahaha. semua pakat anta SMS ja. huhu.

cxopportunities.blogspot.com

hawiz berkata...

hai.salam ramadhan...hehee..nak jugak!!
saya nk kad raya sebab blogger ini adelah kawan yg saya kenal...lagpon saya xpenah dpt kad raya sejak tahun lepas..erkk..ok tak??

HannaNabiella berkata...

nak join nie...! hehe..ehemmm3,..testing3..

saya nak kad raya sebab nak jadikan kenangan tuk first perkenalan kite nie ! hehe, boleh kan??..da berkurun lama xdpat kad raya...since f1 lagi tau..

fb:Hanna Nabiella
blog:http://farhanabiella.blogspot.com/

cik kecikMOMOT berkata...

wah...berhati muleia la...
nih name fb saye:hasniza mat diah
n blog saye www.lensakecikkecik.blogspot.com
jom lah singgah k..:)

cik kecikMOMOT berkata...

ehh2..lupa pulak..
saya nak kad raya sbb saya rase bangga bila dapat kad raya..hahahahah

Alia"si gadis muslimah" berkata...

saya nak kad raya sebab sy suka kumpul kad raya:)
this my hobby

fb:alia najihah

n blog sy:http://diarie-s.blogspot.com/

womahimia berkata...

wahhh. nak jugak kad raya !

Saya nak kad raya sebab dah lama tak dapat kad raya and tahun ni pon still takde yg bagi lagi. hewhew ^__^

FB ID : Sarah Aishah Ishak
blog : http://pixieser.blogspot.com/

✿AiNnA✿ berkata...

Saya nak kad raya sebab, awak junior saya and saya dah grad tahun ni, so, kite dah tak jumpa dah tahun depan.
Dengan adanya kad raya daripada awak, saya boleh sntiasa ingat yang saya ade adik junior yang suka panggil saya dan kawan-kawan "tante" and name die amirul suari.

Sekian :)
Selamat berpuasa :D

Razil Tahir berkata...

Saya nak kad raya sebab saya jarang dapat. Plus, saya nak sangat kad raya yang ada lagu tue. tapi takde siapa pernah bagi. T,T

*saya saje jer komen kat sini.
takyah hantar kad raya pun takper... huhuhu

Sis Eiyan Azian berkata...

saya nak kad raya sebab raya dah nak dekat..

hehhe... salam ramadhan :)

http://www.eiyanz.com/

https://www.facebook.com/LeNkaWinx

Marou Apple Hijau berkata...

Assalamualikum & salam ramadhan mirul

saya nak kad raya sebab dah 2 tahun saya tak dapat kad raya! sedih nie..
kawan-kawan semua hantar ucapan raya guna mcj. BBL nak kad raya bukan mcj!
hehehe..

FB : marou apple hijau
www.budakbandunglaici.blogspot.com

thanks mirul si budak chomel

saRa k3c!k berkata...

salam mirul ..

saya nak jugak kad raya sbb rinduu nyaa kan moment pakcik posmen datang rumah ..pin..pin..bagi kad raya..best3 :) .

fb : sarabasri

slamat bpuasa :)

Aku Penghibur berkata...

saya nak kad raya sebab kad raya mengigatkan saya pada seseorang yang telah tiada lagi . Dia insan yang pertama bagi saya kad raya dan saya masih simpan lagi ...sekarang dia dah pergi selamanya... hanya tinggal kenagan kad raya tu saje ..ermmm


id : https://www.facebook.com/mohdizahar.sabtu

Cik Ija berkata...

nk join jugak la.mana tau dpt ke kan.
saya nak kad raya sebab saya suka kumpul kad raya yang comel comel.
tolong la bagi :) he3!!!

fb:http://www.facebook.com/cikijaakmal.husin

blog :http://jikakautiada.blogspot.com/

Eyda Syahida berkata...

ahemmm ! hahaha


saya nak kad raya sebab saya lagi suka dapat kad raya compare dengan emel , fesbuk , sms , calling . huhuhu

nahhh http://insanberlagakmatang.blogspot.com/2012/07/masih-relevankah-kad-raya-pada-zaman.html :p

facebook : http://www.facebook.com/eyda.syahida

Syalyn Asmira berkata...

sy pun nak kad raya jugak sb untung klu awk bg ! ;)

FB : Wan Nur Syalyn Asmira
http://meklyncorner.blogspot.com/

cik Es ღ berkata...

Salam ramadhan.

ehem, Saya nak kad raya sebab penghantaran kad raya oleh abang posmen dapat meningkatkan mood saya nak raya =P

FB ::
Nuru Syahida Ahmad
Blog:: http://nurusyahida.blogspot.com/

cikumi_violet berkata...

HEHE..saya nak kad raya sebab dah lama tak dapat kad raya sejak dah ada fb n twitter..dan nak kad raya ni jugak sebab ada orang yg baik hati nak kasi..hehe

FB:Cikumi Atiqah
Blog> http://violetulip93.blogspot.com

Nurul Farain berkata...

saya nak kad raya sebab ain tak pernah dpt kad raya dri blogger blogger sejak ni. Mana tahu ain ada luck / nasib kt sini. Tk slah kita mencuba. Lgpun armieroul , ni baik. Nak kad raya , hanya komen. Senang je. So , ain hrap 2 tuah ain ada kat sini. Amin ;) dah lama impian ain nak dpt kad raya dri blogger. Yelah, blogger yg ain pernah jumpe semua kreatif kreatif,mna tahu kad raya dri armieroul ni kreatif n lawa. Tak sabar rsanye. - ID FB - NURUL FARAIN / BLOG - LURUN-NIARAF.BLOGSPOT.COM

Nurakmaniza berkata...

jom join ga ameer corner

http://anereodacandid.blogspot.com/2012/07/gempak-giveaway-hari-raya-by.html

Cik Chokie berkata...

Saya nak kad raya sebab saya seumur hidup saya , saya tak pernah dapat kad raya. kawan kawan kejam kan tak nak bagi miza ? #sentap :'( haha beli kad raya dulu pun simpan sendiri je. nak terasa jugak macam mana lahkan perasaan dapat kad raya tu hihi.

FB : http://www.facebook.com/miza96
Blog : http://bebelancikchokie.blogspot.com/

hafiz hafizol berkata...

saya nak kad raya sebab pertama sy org yg nak bg nie blogger. Sy tak pernah lg dapat kad raya daripada blogger. kalau ko bg, maknanya ko la org pertama .. kahkah..

fb : hafiz hafizol

nesimpletiny.blogspot.com berkata...

Salam, nak tau ambik kat
mana u punya cursor
yg cute tu?

Nur Atiqah Mohd Zaki berkata...

eyqa nak kad raya coz tahun nie conform x dpt kad raye..:(

http://chocolateholic4eva.blogspot.com

ID FB:http://www.facebook.com/izzeyqa.8165

p!q4h b@guss berkata...

saya pernah komen sblom ni.. tapi dah dipadamkan ey?huhu
saya nak kad raya sebab saya pon suka tukar-tukar kad raya.. :)

FB : Piqah Bagus
www.piqahbagus.blogspot.com

♥mieza roslee♥ berkata...

wah wah :)

saya nak kad raya sebab saya dah lame tak dapat kad raye yang melalui posmen :P

FB:mieza roslee/https://www.facebook.com/deqmieza
BLOG: miezaroslee.blogspot.com

Nurul Hayati berkata...

nak jugak!! :)

FB : NURUL HAYATI

BLOG : hhtp://hayatirosdi.blogspot.com/


RAMADHAN KAREEM~!

amirahramli berkata...

nk jgk!ha3
saya nak kad raya sebab sekarang ni orang semua guna mesej je wish ~so,nak la kad raya..nnt boleh simpan buat kenang2an..kalau mesej lpas dpt trus delete..haha,sekian.

FYA PELANG! berkata...

saya nak kad raya sebab......

hee. opcos nak eratkan ukhawah sesam kte. lagipun, fya mmg suke kumpul kad raye ni. and lg, kalau mirul nak fya reply pon bole. just letakkan je alamat mirul dlm kad raya tu nanti tau. hehe.

FB : Fya Pelang VII *done add mirul :)

♥ sALmiE ♥ berkata...

saya nak kad raya sebab saya pun nak bagi awak kad raya balik...huhu

Jemput join GA Kad Raya Salmie
http://sumimie.blogspot.com/2012/08/ga-kad-raya-salmie.html

Shasha Cathode berkata...

na jugax :)
saya nux kad raye sebab ramai kawan yang dah dapat :P

hehehe ;;;

FB : https://www.facebook.com/shashaisme