expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Khamis, 11 Ogos 2011

NaK SenYuM pUn SaLaH Ke..!

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
jawab ye salam mirul ni..tak jawab dosa..jawab dapat pahala..kalau ikhlas jawab mirul lagi sayang..lalala..  :) okey..! rasanya dah lama mirul ta update blog ni kan..agaknya dah bersawang blog ni..he3.. [perasan retis lah ko ni..ha3..] semalam #WW pun mirul tak buat..ni semua gara-gara kerja lah ni..huk3..sampai tak sempat nak buat apa-apa..hurm..dan hari ni jari memang dah gatal sangat, jadi sejela mirul akan taip tau..ha3..
okey..! tadi mirul agak terkilan lah dengan sesetengah pelanggan The Store ni..hurm..bukan nak kutuk atau apa lah, tapi kalau setakat belanja RM4oo lebih tak payah lah nak belagak kaya..huk3..pelanggan lain tu ada yang sampai RM 2ooo lebih diam je..tak poyo pun..ni baru belanja sikit dah nak bajet..hurm..
kan sekarang ni tengah musim ibu bapa sibuk membeli persiapan raya..beli baju lah..seluar lah.. [teeeeettt lah..he3..] macam-macam lah..dan biasanya kalau beli tu bukan sikit..mahu-mahu sampai ratus ada..hu3.. bak kata pelanggan tu, setahun sekali je dik..bukan selalu..hu3.. [mentang2 syaitan x ada..syok lah dowang-dowang membazir ek..he3..] 

nak dijadikan cerita, tadi adalah satu keluarga ni datang beli baju raya..dan mereka ni pun datang bayar dekat kaunter mirul.. [maklumlah kan mirul kan comel, so ramai pula yang datang..he3..] dalam tengah scan baju dowang tu, mirul pun senyum lah dekat pelanggan tu.. [senyum yang comel2 tu..hak3..  XD ]
TIBA-TIBA....

PELANGGAN : kenapa senyum-senyum ni..? [sambil senyum tak ikhlas..ha3..]
MIRUL CUTE : tak ada apa-apa..saja je..sedekah.. [senyum cute..]
PELANGGAN : WTHeck.. [padahal dier cakap WHAT je..he3..] dalam nada yg menjengkelkan..
MIRUL COMEL : senyum kan sedekah..  [senyum lagi sambil buat muka comel..  :) ]
PELANGGAN : nonsence..it's cannot be like that lah.. [muka poyo gila..]
MIRUL CUTE : erk.. =="
hurm..malas nak cakap banyak, mirul terus diam sambil scan barang dia secepat mungkin..malas nak menghadap muka dia tu..buat sakit hati je..orang senyum pun salah..kalau orang tak senyum nanti cakap sombong pula..manusia-manusia..pelik-pelik je kan..hurm..

apa-apa pun, bagi sesiapa yang masih musykil dengan ayat "senyum tu sedekah" jom baca hadis ni..kalau tak ada hadis nanti orang cakap kita ni buat ajaran sesat pula kan..jadi, ni bukti nya bahawa tak semestinya sedekah memerlukan benda@wang..hu3..
Seorang sahabat yang tidak memiliki apa pun untuk disedekahkan bertanya, "Jika kami ingin bersedekah, namun kami tidak memiliki apa pun, lantas apa yang boleh kami sedekahkan dan bagaimana kami menyedekahkannya ?"
Rasulullah SAW bersabda, "Senyum kalian bagi saudaranya adalah sedekah, beramar makruf dan nahi mungkar yang kalian lakukan untuk saudaranya juga sedekah, dan kalian menunjukkan jalan bagi seseorang yang tersesat juga sedekah." (HR Tirmizi dan Abu Dzar).

okey lah..malas nak membebel lagi..dah penat dah ni..esok kerja pula tu..jadi selamat beramal ye semua..puasa tu puasa juga, jangan sampai ibadah yang lain ditinggalkan..hu3..okey..! salam..~

9 ulasan:

K.Zhariff berkata...

Erk, ade ye orang yg x suka orng senyum?

mr_right berkata...

eyuww ~
kasi pelempang !

aiman fanboy k-pop berkata...

errrkkkk...sendawa depan dia lagi baik dr terus senyam depan dia...haahaaha(gelak jahat)

aremieroul berkata...

k.zhariff : entah lah..ada kot..he3..

aremieroul berkata...

mr.right : hu3..saya kan baik..x mou lempang2 ni..he3..

aremieroul berkata...

aiman : he3..masalahn ya tadi puasa..mirul belum buka lagi..he3..

aJeS oThMaN berkata...

siau jer....melayu ker??(buat2 tanyer)

Fad berkata...

hai mirul comel.....cikgu fad lg comel la...hehe..

aremieroul berkata...

ajes : hu3..yup..melayu..