expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Jumaat, 3 Ogos 2012

Tutorial : Letak Link Blog Dekat Follower..!


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha mengasihani..
ASSALAMUALAIKUM w.b.t..

jawab ye salam mirul ni.. tak jawab dosa.. jawab dapat pahala.. mana yang kita nak..? pilih-pilih..  ^^\/
okey..! hari ni disebabkan dah dekat 4 hari mirul x update blog ni jadi mirul nak buat sedikit tutorial lah.. kenapa mirul nak buat tutorial ni adalah disebabkan rasa kasihan melihat ramai follower mirul yang x dapat nak mirul follow balik..

kenapa jadi macam ni..?
sahabat perasan x kadang-kadang bila kita follow ramai orang tapi x semua follow kita balik.. dulu pun mirul menghadapi masalah yang sama tapi lepas dapat tahu puncanya terus mirul tukar.. alhamdulillah lepas mirul setting balik baru lah blog yang mirul follow tu akan follow balik.. ^^

cuba sahabat perhatikan gambar dekat bawah ni.. 
kalau x nampak sila KLIK dekat gambar tu, nanti dia akan membesar..  ^^\/

kalau sahabat semua perasan dekat situ x ada link untuk ke blog dia kan.. boleh je kalau kita klik dekat nama dia tapi kalau yang x tahu kan dah susah.. terus biarkan je..hu3.. sepatutnya kalau nak senang bila kita klik dekat gambar follower tu dia akan keluar macam ni..
kalau x nampak sila KLIK dekat gambar tu, nanti dia akan membesar..  ^^\/

nampak x yang dalam bulatan tu..? kalau kita KLIK situ, kita akan terus dibawa ke blog follower kita tu.. kan senang kan..  ^^ jadi kalau sahabat semua nak check sama ada dekat profil kita tu ada link ke x, boleh ikut cara yang akan mirul ajar ni..

tutorial letak Link blog..!
pertama sekali korang sekalian kena pergi dekat mana-mana blog yang dah korang follow.. (kalau nak follow mirul pun boleh..  :D  ) mana-mana je asalkan ada gambar korang dekat bahagian follower tu.. dah..? kalau dah sila klik gambar korang  tu.. nanti akan keluar yang macam gambar dekat atas tu tadi.. kalau keluar gambar yang pertama maksudnya korang belum letak Link Blog korang lagi.. tapi kalau keluar gambar yang kedua tu maksudnya dah ada lah..

jadi langkah kedua bila dah keluar gambar korang, sila klik "Setting" dekat bahagian atas sekali tu.. 
Klik gambar untuk tumbesaran gambar ni..  :D

lepas dah Klik, dekat Setting tu nanti akan keluar pula macam ni..
Klik untuk tumbesaran gambar ni..  :D

haaa.. nampak x perkataan 'Add Link" tu..? korang klik je kemudian masukkan lah alamat blog korang tu.. 
contoh nya "http://aremieroul.blogspot.com"..
lepas dah isi kemudian "Save"... lepas tu boleh lah semak balik sebab takut x menjadi.. kalau dah menjadi tunggu je hasilnya ye.. tengok ada perubahan ke x.. he3.. mesti ada punya..  ^^\/  selamat mencuba dan kalau rajin komen lah ye, mana tahu ada yang salah ke..  peace no war.. wasalam..~


p/s : kalau nak ramai yang follow kena lah rajin follow orang.. hu3..
tapi x guna kalau follower ramai tapi komen x ada.. huk3..
(terasa dalam hati.. sentaaappppp..!  -..- )

7 ulasan:

zulhilmi tempoyak berkata...

sng sket ke mcm tu..?? huhuhu

Aremieroul Akim berkata...

zulhilmi tempoyak : yup senang sikit.. kalau x orang x tahu nak cari link blog kita dekat mana.. hu3.. ^^\/

Nor Atiqah Aisyah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Aremieroul Akim berkata...

nor atiqah aisyah : welcome.. ^^\/

ikaa berkata...

wahhhhhhhhh caya laa tuto nie :)

Aremieroul Akim berkata...

ikaa : he3.. hanya membantu.. :)

beloGIsam berkata...

im yr follower,,