expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Khamis, 21 Jun 2012

KaU, aKU dAn mEraKa..!


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .


dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha mengasihani..
ASSLAMUALAIKUM w.b.t..

jawab ye salam mirul ni.. tak jawab dosa.. jawab dapat pahala.. insyaALLAH..  ^^ okey..! tanggal 21 Jun 2012 bersamaan 1 shaaban ni, mirul dengan rasminya telah berjaya menjejakkan kaki ke tanah tumpahnya darahku, JOHOR..!! ^^ almaklumlah, cuti semester lah katakan.. he3.. dan mirul rasa pun kebanyakkan mahasiswa-mahasisiwa yang sedang mengambil ijazah sarjana muda akan mula pulang ke kampung halaman masing-masing sebab cuti sem telah bermula.. buat yang x cuti tu jangan sedih-sedih na.. belajar rajin-rajin.. hwa3..  :D

selamat tinggal senior..
namun dalam meniti kegembiraan, pasti ada sedikit duka yang terselit di balik memori indah ini.. berakhir semester 2 ni bermaksud banyak benda yang akan berubah semester 3 nanti.. ada perubahan yang menggembirakan, ada juga yang meningalkan seribu satu kenangan .. mulai sem 3 nanti dah x adalah akak-akak senior tahun 3 yang selalu mirul kacau.. yang selalu tegur mirul kalau mirul salah.. huk3.. terutamanya akak Fiza San a.k.a akak sayang.. he3.. :') 

p/s : akak fiza sayang yang tengah-tengah tu..  :D
belakang ada abang wahab, abang alip..
depan ada akak razz, akak claudine, akak izati..

banyak benda yang mirul belajar dari dia.. walaupun kami kenal x ada lah lama sangat, cuma setahun tapi kenangan dengan akak fiza memang best.. akak fiza saya ni berpurdah tapi dia sangat sporting..  ^^ di sangat comel.. (ni saya tipu.. hwa3..) terima kasih ea akak fiza atas segala makanan, ilmu, buku-buku, Secret Resepi dan macam -macam lagi lah.. halalkan semua nya ye.. ^^ saya doakan akak dipermudahkan segala urusan.. semoga juga ALLAH memberkati ukhwah kita ni ye akak.. doakan adik akak ni tau..  ^^

dan untuk semua senior-senior tahun 3, semoga berjaya ye di luar sana.. ini bukan satu pengakhiran tetapi merupakan satu permulaan untuk anda semua.. diharapkan segala ilmu yang telah abang-abang dan akak-akak pelajari dimanfaatkan semasa bekerja kelak.. saya doakan semoga ALLAH permudahkan urusan anda semua.. nanti kalau dapat kerja jangan lupa saya pulak ye..  ^^

roomate oh housemate..
ni lagi satu benda yang agak menyedihkan.. mulai sem depan kami dah x tinggal satu rumah dah.. sebab setiap kali 2 sem, pelajar akan dirombak balik dan mereka akan dapat roomate dan housemate yang baru.. almaklumlah, nak rapatkan ukhwah katanya.. hu3.. setahun bersama, masing-masing punya perangai pun dah hafal.. dan kami semua dah macam satu keluarga dah.. bergelak ketawa, bergaduh.. ha3.. kenangan yang indah..  ^^
yang atas tu Hisham, Jong, Ustad
tengah tu roomate mirul, Helmy dan hairi..
bawah khalid, Iskandar, mat po dengan mamat..

lepas ni x ada lah orang yang nak panggil mirul ni "Mama".. mirul pun lepas ni x de lah nak marah-marah setiap kali maghrib sebab suruh "anak-anak Mama" ni solat.. x de lah lagi nak stress pagi-pagi sebab nak suruh dowang bangun subuh.. huk3.. dan paling penting x ada lah mirul nak penat-penat kemas rumah, basuh bilik air dengan dowang ni semua.. hu3.. tapi penat macam mana pun mirul rotan dowang setiap hari, marah dowang, jerit-jerit macam mak-mak tiap kali maghrib, basuh bilik air semua tu mitul rasa hepy..  ^^ sebab dah jadi macam tanggungjawab pula untuk buat semua tu.. almaklumlah, kan dowang semua panggil mirul ni "Mama.. huk3.. -..-

apa-apa pun korang memang terbaek.. cuti 3 bulan ni jangan buat perkara yang bukan-bukan pulak ye.. kalau ada rezeki sem depan kita duduk satu rumah lagi ye.. x pun kalau x dapat satu rumah, kita pindah secara haram je.. hwa3.. macam x biasa pula..  :P

kawan-kawan..
buat semua kawan-kawan mirul yang rasanya kebanyakkan dah balik kampung, buat yang terbaek ye untuk praktikal 26 Jun ni.. buat yang x ada prktikal tu jangan duduk rumah goyang kaki je, buat lah apa-apa kerja ke, x pun tolong mak dekat rumah sebab x lama lagi Ramadhan dah nak datang.. lepas tu Syawal pun akan menjelma.. hargai setiap detik sebab masa itu emas.. nanti insyaALLAH lepas 3 bulan kita jumpa lagi ye..  ^^ nanti tahu tahu je dah 3 bulan, percaya lah.. dan yang paling penting sem 3 mirul senior.. hwa3..  :D

okey lah.. nak tidur.. engantuk pulak mata ni.. maklumlah, balik-balik je terus on9 sampai lebam mata.. hwa3..  :D assalamualaikum..

p/s : lepas ni memang selalu lah blog ni akan di update..  :D




7 ulasan:

Fiza San berkata...

uish terharu....memang comelll pong!!!!!!!!! jeles!

Aremieroul Akim berkata...

akak fiza san : he3.. mana ada jealous.. :P saya lagi comel lah.. :D

bukankosong berkata...

hoho

terindu sekejab zaman student :P

Ahmad Haziq Azlan berkata...

aku habis exam semalam tapi bulan 7 baru balik sadis kan

Aremieroul Akim berkata...

bukankosong : he3.. zaman student memang best.. :)

Aremieroul Akim berkata...

ahmad haziq azlan : ha3.. ok lah 2.. at least balik jugak.. aku ni nanti 26 jun dah kena praktikal.. :(

E-ra paSha berkata...

era dtg sini nak tag kamu untuk join contest mudah dan lumayan!! jom tengok ---> http://akulahe-rapasha.blogspot.com/2012/06/contest-muka-marah-paling-cute.html