expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 31 Oktober 2012

Yes..! Kelas Dibatalkan..!

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .


dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha mengasihani..
ASSALAMUALAIKUM w.b.t..

jawab ye salam mirul ni.. x jawab dosa.. jawab dapat pahala.. insyaALLAH.. amin.. ^^
apa khabar semua..? mudah-mudahan sahabat semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknya.. buat mereka yang masih bercuti macam mirul ni, gunakanlah cuti tu sebaik mungkin ye.. bukan senang nak dapat cuti kan..? hehehe..

hari ni dalam entry kali ni mirul nak berkongsi dengan sahabat semua tentang satu perkara yang menjadi kegemaran seorang pelajar.. mirul pasti yang ramai daripada kita yang masih belajar terutamanya, suka sangat bila dengar benda ni.. nak tahu apa..? kena lah baca sampai habis.. hahaha..
inilah hidup seorang pelajar kan.. hari-hari akan buat benda yang sama.. bangun pagi, mandi, solat, siap-siap nak pergi kelas.. balik kelas, rehat, solat, riadah.. malam makan, buat assigment, tidur.. hahaha.. tu lah rutin harian kan.. kalau ada beza pun tapi ni lah asas nya kan.. hehehe..

macam yang mirul cakap tadi, ada satu perkara yang paling mirul suka sekali semasa belajar ni.. dan mirul percaya bukan mirul sorang je yang suka sebab selagi anda bergelar pelajar, benda ni selamanya akan anda suka.. hahaha.. nak tahu apa benda tu..? :D

bila mirul dapat je mesej macam ni, rasa macam nak melompat-lompat je.. almaklumlah, bukan senang lecturer nak cancel kan kelas kan..? bak kata pepatah bersyukur je dengan apa yang kita ada.. jangan mengeluh.. hahaha.. tapi lagi best kalau kelas cancel sehari kan..? :D 

kelas cancel ni bagi mirul macam anugerah yang x ternilai... hehehe.. almaklumlah, dengan masa yang dicancelkan tu, macam-macam boleh buat.. lagi-lagi kalau kelas yang dicancel tu kelas waktu pertama sekali, kelas awal-awal pagi.. memang bermanfaat untuk para pelajar mengulangkaji pelajaran di atas katil.. hahaha..

siapa je kan yang x suka bila kelas cancel ni.. entah-entah kalau lecturer kena masuk kelas pun, kalau kelas tu cancel dia akan suka kan..? hehehe.. tapi sebenarnya ada banyak sebab tau kenapa kita suka kelas tu cancel.. kadang-kadang bukan sebab kita malas nak belajar tapi ada sebab lain.. antaranya..

1. kelas yang sangat membosankan.. 
tak dapat nak dinafikan lagi bahawa dalam kesemua kelas yang kita datang, mesti ada satu atau dua kelas yang sangat membosankan.. bosan sebab lecturer asyik bercakap je dari mula kelas sampai lah kelas tu habis.. kadang-kadang sampai extend masa.. kelas macam ni kalau cancel memang boleh buat kenduri kesyukuran.. hahaha..

2. kelas awal-awal pagi..
kelas waktu-waktu ni kalau cancel memang kita lah orang paling gembira kan.. almaklumlah, kalau pagi-pagi kelas dah cancel, maknanya boleh lah kita extend kan tidur kita tu.. hahaha.. lagi-lagi kalau kelas tu hari isnin, mahu nak cancel kelas hari isnin tu terus.. hahaha..

3. kelas akhir masa/kelas malam
waktu-waktu macam ni pun kalau kelas cancel memang seronok.. sekurang-kurangnya bila x dapat nak extend tidur waktu pagi, petang dapat rehat-rehat pun jadilah.. hahaha.. kalau kelas malam cancel lagilah "heaven" kan..? hehehe..

4. kelas yang ada kuiz/tutorial..
kadang-kadang lecturer kalau nak buat kuiz dia akan bagitahu awal kan.. so kalau kelas yang sepatutnya ada kuiz tu cancel memang seronok sangat2.. hehehe.. lagi best kalau kuiz tu cancel terus kan..? hahaha..

apa-apa pun kalau ada kelas yang dicancel x payah nak suka mana ye.. sebab mungkin lecturer tu akan gantikan kelas tu balik.. *sedehhh..~ hehehe.. dan mirul cuma nak cakap yang kalau ada masa terluang tu, terutamanya kalau lecturer cancel kelas bawak-bawak lah ringan kan diri tu pergi perpustakaan ke, pergi jumpa lecturer lain ke, sekurang-kurangnya bermanfaat jugak kan masa tu.. :)
wasalam..~

8 ulasan:

ZWAN SABRI berkata...

kelas cancel memang idaman setiap student.. tapi yang x best nye kalau kelas cancel tu kena ganti.. tu yang potong stim tu.. huhu

Haris Khairuddin berkata...

a'ah..memang best gilak kalau kelas kensel. tapi x best kalau dah sampai kelas baru tau kelas kensel. damn..

tapi kalau kelas awal pagi, memang ada yg pakat2 jadikan kelas kensel a.k.a ponteng kelas. hoho.. ;p

cikmisi leen berkata...

ahaahaa ! betol betol betol .. siyess arh .. hepi tak terkata kalo dpt news yg tersangat sangat hebatt gitoo. hehe~ =) ..syang lectrer ketat2 .. keh3

oni.asyraf berkata...

nanti kalau korg dah abis study, confirm korg rindu kelas melas ni.... percayalah....:) (dari org yg bergraduat...)

Busyra Bt Takiyudin berkata...

hehe, kalau kelas cancel mmg student suka.. :D

Azlan Strider berkata...

wah..kelas dibatalkan musim2 hujan nie memang satu berita yang baik...hehe..

Regards,
-Strider-

Maya berkata...

kelas batal tu memang la syok! tapi bila silibus x habis, mula lah terkial2 nak buat kelas ganti/tambahan. yang kacaunya bila kena hadir kelas waktu study week. sangat tak suka :D

Fendy berkata...

kelas cancel memg menggembirakan...bole sambung tidor..haha