expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Ahad, 28 Oktober 2012

Crush : Cinta Dalam Hati..!


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

 nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha mengasihani..
ASSALAMUALAIKUM w.b.t

jawab ye salam mirul ni.. tak jawab dosa.. jawab dapat pahala.. insyaALLAH.. amin.. ^^
okey..! entry kali ni mirul nak kongsi sikit dengan sahabat semua tentang 'crush'.. :D mirul percaya malah mirul yakin yang setiap dari kita ni mesti ada crush kan.. bagi sesiapa yang x tahu crush tu apa, crush ni ialah seseorang yang kita minat.. senang cakap suka dalam diam lah.. hehehe..
mirul pun x terkecuali daripada ada crush ni.. hahaha.. dan crush yang paling mirul ingat ialah masa mirul dekat matrik dulu.. entah lah, tapi mirul memang suka gila tengok dia.. pantang terserempak, mahu jatuh jantung ni.. hahaha.. dia punya hepy tu lain macam.. almaklumlah, nama pun crush kan.. ^^
masa 1st time jumpa tu rasa macam dunia ni berhenti seketika.. hahaha.. otak ni dah x mampu nak fikir apa-apa.. asyik ingat dia je.. :P  bila kawan tanya pun jawab entah papew.. buruk kan perangai..? hahaha..
dan macam biasalah, nama pun crush kan.. nama dia pun kita x tahu lagi.. masa tu sibuk tanya kawan-kawan kenal x siapa dia.. masa tu jugak lah kita jadi buzy-body sibuk nak tahu siapa dia, dari maa asal dia, duduk blok mana.. hahaha.. 
tapi zaman sekarang ni kan zaman moden.. apa-apa benda pun boleh cari dekat tenet tu.. hahaha.. kalau rasa x cukup infomasi, terus stalk dia dekat FB.. bersungguh-sungguh cari dia.. dan bila dah jumpa FB dia rasa hepy gila.. almaklumlah, bukan senang kan nak jumpa.. dan mulai hari tu, mula lah hari2 stalke FB dia.. hahaha.. kalah wartawan Kosmo! hahaha..
betul orang cakap, kalau kita sayang dekat seseorang bila kita tengok dia hepy kita pun akan rasa hepy sekali.. kalau dia ketawa, kita pun nak ketawa sama kan.. hehehe..
begitu jugak lah kalau dia sedih.. kita rasa macam nak duduk sebelah dia, tenangkan dia.. kalau dia sedih, kita pun akan rasa sedih jugak.. walaupun kita x tahu kenapa dia sedih, tapi rasa macam kita faham apa yang dia rasa.. huhuhu..
benda ni memang mirul sendiri kalau fikir balik, memang boleh bawak ketawa sorang-sorang.. hahaha.. mana x nya, dulu kalau terserempak dengan crush memang suka sangat2, tapi bila dia tegur, mahu gugur jantung.. time tu lah x tahu nak jawab apa.. lidah macam terkelu semacam je.. hahaha.. 

datang pulak kawan-kawan yang memang nak makan kaki, sakat kita.. hahaha.. time tu memang malu n rasa nak lari je.. tapi dalam hati berbunga-bunga.. hahaha.. :D
dan akhirnya bila kita dapat tahu yang crush kita tu dah ada yang empunya hati ni rasa sedih sangat-sangat.. dan mirul rasa sakit bila dapat tahu crush kita ni ada yang empunya ni lagi sakit daripada putus cinta.. huhuhu.. dalam hati selalu doakan dia bahagia.. kadang2 bila terserempak dengan dia dengan pasangan dia rasa sedih berbaur gembira.. x tergambar rasa tu kan.. :')

macam ni lah nasib mereka yang ada crush.. lagi2 macam mirul ni.. hahaha.. tapi x semua ending nya macam ni kan.. insyaALLAH kalau ada jodoh x akan ke mana kan..? :) yang penting doa.. hehehe.. ok lah, nak melayan perasan jap.. hahaha.. wasalam..~

p/s : x ada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah meninggal dunia.. :)

7 ulasan:

nazeerah adelia berkata...

saya pon ada crush skrg ni, degree time. aaww

zaireen berkata...

Salam mirull, my ketua praktikum A3 T16 merngkap abg long kami....
Mirull, xper jgn bersedih aty.
Allah bg tahu "die bukan milik kterr..."
Mungkin Allah nk beri pasangan idop yg lebih baek dr diri nyer utk Mirul nanti... Ameen...
Senyumm, xperlu kate aper2!! :-)

Aremieroul Akim berkata...

@nazeerah adelia : hehehe.. auw2.. mesti suka kalau erserempak kan..? :D

Aremieroul Akim berkata...

@zaireen : hehehe.. insyaALLAH.. ALLLAH dah aturkan yang terbaik buat kita semua kan.. :) tq zaireen..

solehatun husna berkata...

sabarje lah.. mungkin ada hikmah untuk semua yang terjadi...

Kechek berkata...

Haha, masih setia stalk my crush. :p

Tanpa Nama berkata...

sy pun ade crush gak >_< sy syg sgt kat dyerrr.. tapiiiiiiiiiiiiiii........ dye dh berpunye T_T buat sy nangis everyday jerT_T x penah sy syg kat org camne sy syg kat dye T_T x brani nk mengaku kat dye yg sy suke kat dye T_T now.... i'm dyinggg!!! i really love him!!!!! lebih baik sy mati jerr kalau terpaksa tgk dye dgn girl tu bersamaaaa selamanyaaa T_T sekiannn