expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Jumaat, 30 Mac 2012

dEMaM KoRea..!


 السلام عليكم
jawab ye salam mirul ni.. tak jawab dosa.. jawab dapat pahala.. he3.. insyaALLAH..  ^^
okey..! rasanya dah lama sangat mirul x update kan.. walaupun x ada sesiapa yang menunggu entry mirul ni tapi mirul tetap nak update jugak..! he3..  :D  biasalah, orang gila glamour.. hwa3.. okey..! sejak mirul naik semester 2 ni, banyak sangat program dan aktiviti yang mirul sertai.. tak kisah lah sebagai orang belakang tabir ataupun sebagai peserta.. yang pasti memang setiap minggu akan ada program dan aktiviti.. tak termasuk Ko-K lagi.. hu3..

tapi dalam kesibukan mirul buat kerja sana sini, x semestinya mirul x sempat nak buat benda lain kan.. he3.. mirul pun x tahu lah kenapa tapi dalam sibuk-sibuk tu pun mirul masih sempat lagi tengok cerita korea.. ha3.. tabiat buruk ni baru je bermula 2 minggu lepas.. masa tu tengah boring gila.. x tahu nak buat apa.. selongkar punya selongkar tiba-tiba terjumpa stok cerita korea.. rupanya ada lagi cerita korea yang mirul belum tengok... he3.. dulu masa lepas SPM mirul ni memang gila dengan korea.. pantang ada drama baru, mesti nak beli n tengok.. tabiat buruk ni berpanjangan sampai lah ke matrik.. memang best lah tengok cerita korea time2 bosan dekat matrik dulu.. boleh hilang stress.. ha3..

tapi bila tabiat ni menjadi semakin buruk, mula lah pengaruh diri ni.. kadang2 tu sampai x tidur satu malam nak habiskan setiap episod.. sebab tu lah bila dah nak dekat-dekat periksa drama korea telah mirul kuarantin kan dalam folder yang mirul pun x pasti dekat mana.. ha3.. nak fokus exam katanya..  :D  he3.. tapi, entah macam mana boleh pula terjumpa folder tu balik.. dan disebabkan bosan yang teramat, mirul pun belek-belek lah cerita tu satu persatu.. dalam banyak-banyak drama yang ada, mirul teringat ada kawan pernah cakap yang ada satu drama ni best.. kebetulan mirul ada cerita tu.. apa lagi, terus bukak..  :D

seperti yang telah mirul jangka kan.. demam korea telah menyerang mirul lagi.. ==" penyesalan pun sudah x berguna sebab kalau x tengok sehari tu rasa lain macam je.. ha3.. (x de lah, main2 je..) sekarang ni dalam masa 2 minggu, mirul dah habiskan 2 cerita korea, 1drama melayu, 2 variety show korea dan 3 movie korea.. ha3.. gila x gila kan.. ni pun tengah beratur lagi 6 drama korea.. x termasuk running man yang baru setengah perjalanan.. huk3.. antara cerita yang dah mirul tengok dan bakal mirul tengok ialah :







Dream High 2 korean drama

banyak kan..? ha3.. tapi jangan risau lah ye sebab ada lagi orang yang gila korea berbanding mirul ni.. sekarang ni x pelik lah kalau lelaki pun minat korea.. ha3.. mana-mana je semua orang cakap pasal korea.. hu3.. apa-apa pun bagi mereka yang x gila dengan korea ni, x payah lah nak gatal-gatal tengok.. nanti kalau dah berjangkit padan muka.. baru menyesal x sudah. ha3.. macam mirul..  :D  selagi kita masih pandai membahagikan masa untuk ibadah, belajar dan melakukan aktiviti-aktiviti yang bermanfaat, x kisah lah.. asalkan jangan terlalu taksub sehingga lupa tanggung jawab.. tu dah bahaya.. hu3..

okey lah.. hari ni ada meeting.. esok pula pagi-pagi dah kena pergi ke kampus utama untuk Ko-K.. nanti kalau ada apa-apa lagi mirul akan update ye.. he3.. apa pun yang kita lakukan dekat dunia ni kena ingta, yang bukan kita je ada di dunia ni.. kalau buat sesuatu tu ingat keluarga.. ingat ALLAH.. barulah segala-galanya akan berjalan dengan okey.. insyaALLAH.. okey lah. wasalam..  :D


16 ulasan:

SaKiNaH @ KiKy berkata...

hahaha...bukan demam korea lagi..
sakit korea mirul hehehe..kiky pun sanggup tak tidow tgok ceta korea nie..kiky sangup beli cd korea bnyak
hanya untuk melihat ceta ya..lebih2 lagi hero ya hensem2 haHAhaHa...

kocix! berkata...

amboi3 kamain g pomot korea dye..
citer lame pon aku x teghabeh tgk..
haha...idop korea!

SHaRKFiQ SSM berkata...

saLam..

uish, nasib baik xminat citer korea.. hehehe..

tp awek korea mmg cute, mybe sbb mekap..hahaha~


btw, just follow u back, sori lmbat.. rerajin r jogging ke blog shark n do comment there~ ;)

~eZmALiZa~ berkata...

huhuhu...kite mmg tak pandai la nak tgk cite korea....sbb asal tgk muka dorg semua sepesen je...so, salu confuse...! hahaha =D

Aremieroul Akim berkata...

sakinah : he3.. memang ramai yang dah kena penyakit ni sebenarnya.. ubatnya satu je, kena tengok drama korea lagi.. ha3.. :D

Aremieroul Akim berkata...

kocix : ha3.. biasalah, tengah gila korea.. t kalau tamil pulak, kena promote hjugak.. ha3.. :D

Aremieroul Akim berkata...

shark : he3.. awek dowang memang comel.. yang jahat pun comel je.. he3.. dah rezeki dowang nampak comel, nak buat macam mana.. he3.. btw, tq sebab follow mirul ye.. insyaALLAH mirul akan follow balik.. :)

Aremieroul Akim berkata...

ezmaliza : he3.. kalau dah tengok selalu akan dapat bezakan jugak.. tapi macam mana pun muka dowang, putih dowang memang x dapat nak lri lah.. he3..

Ini Kisah Tia berkata...

halamakkk .. lelaki tuuuuuu .. oh pelis .. dia pun ada .. awesome! jemput mai blog yea ..

http://www.inikisahtia.com/

Aremieroul Akim berkata...

ini kisah tia : he3.. x salah kn..? :)

Razil Tahir berkata...

dalam bebanyak tue, Dream High ngan Secret Garden jer yang dah tengok...
ok la.. tak minat sgt la..
Minat FT Island... huhuhu XD

ezyra daniel berkata...

welcome to de club mirul hahah
kte sme je ..

♥ Miss Hearty ♥ berkata...

whoaaa ! sy pon minat cter korea :D

meh baca entri terbaru :

http://heartylolipop.blogspot.com/2012/04/piano-oh-piano.html

Aremieroul Akim berkata...

razil tahir : ha3.. kira layan jugak lah kan cerita korea ni.. :D

Aremieroul Akim berkata...

ezyra daniel : he3.. tq2.. rupanya ada kelab jugak kan.. :D

Aremieroul Akim berkata...

miss hearty : he3.. yekew..? biasanya perempuan memng suka korea.. :D